За опасност от измами и злоупотреби в засегнатите от наводненията

...
За опасност от измами и злоупотреби в засегнатите от наводненията
Коментари Харесай

Предупреждават за измами и злоупотреби в засегнатите от водното бедствие карловски села

За заплаха от измами и злоупотреби в засегнатите от наводненията карловски села предизвестиха от Кризисния щаб на общината. От там осведомят,че право да влизат по домовете и да разказват вредите по сградния фонд и покъщнината имат единствено представители на комисиите, одобрени със заповед на кмета наКарлово или регионалния шеф наПловдив Ангел Стоев иби трябвало, преди да стартират разказа, да се легитимират пред жителите на домовете.

От щаба предизвестяват още, че са вероятни измами и злоупотреби с дарения, по тази причина призоваватхората да контактуват единствено с представители на община Карлово, Областната администрация, чиновниците на полицията и армията.

310 доброволци и 55 военни, които чистят къщи и дворове, подкрепени от забележителен брой дребни булдозери, вид „ бобкат “, работят през днешния ден в карловските села Каравелово и Богдан, оповестиха от Областна администрация. В село Слатина се допочистват три публични здания от доброволци от община Трявна.

Националното посланичество на студентските препоръки се включиха със 62-ма младежи в Богдан, а 80 доброволци работят в двора на читалището на Каравелово. По данни на щаба общият брой на почистените къщи през днешния ден е 35 - 20 в Каравелово и 15 в Богдан.

В момента в региона работи и тежка техника - багери, булдозери и самосвали, с които се разчистват деретата, речните корита и работят по построяването на краткотрайни мостовете.

И в трите села електрозахранването е възобновено на 100 %, без улично осветяване, защото е разрушена инфраструктурата. Водата е възобновена на 50%, като следва възобновяване на водопроводите.

Осигурена е 200 тона минерална вода от „ Държавния запас “ и в селата към този момент дойдоха 4 тира от нея.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР