За минали върхове и днешни падения напомня първият ни космонавт

...
За минали върхове и днешни падения напомня първият ни космонавт
Коментари Харесай

Ген. Георги Иванов: Политиците не знаят какво е война и колко крехка е Земята

За минали върхове и днешни падения припомня първият ни космонавт 65 години след началото на галактическата епоха

- На 4 октомври се навършват 65 години от извеждането на първия неестествен сателит на Земята, което се приема като начало на галактическата епоха. Заради тоталната борба в света, поради изборите у нас, евентуално малко на брой ще отбележат тази дата.

- На 4 октомври 1957 година светът беше сюрпризиран от известието на ТАСС, че за първи път в историята на нашата цивилизация е основан от индивида и изведен на орбита към Земята неестествен сателит. Той беше основан от конструкторското бюро на гениалния съветски академик и конструктор Сергей П. Корольов. Всеки ден по радиото (тогава нямаше телевизия) предаваха точното време, в което спътникът ще прелети над България. Ние, съвременниците на това извънредно събитие, и в този момент си спомняме с какво голямо неспокойствие чакахме да забележим движещата се изкуствена звездичка в небето! Спътникът излъчваше своите сигнали по морзовата писменост. Приемаха ги и българските радиолюбители. Този неестествен сателит сложи началото на галактическата епоха. Само след един месец Съветският съюз изстреля втори неестествен сателит на Земята, последван от трети, четвърти....! След това в орбита към планетата ни полетя живо създание - кучето Лайка, последвано от кучетата Белка и Стрелка, които се завърнаха живи на земята! Хората от предходните генерации добре знаят тези неща, само че не съм уверен, че младите българи през днешния ден са осведомени със събитията от началото на усвояването на Космоса. А им е забавно, в случай че осъждам по учениците, които вземат участие в състезанията на галактическа тематика на фондация „ Еврика “, която подкрепя млади гении.

Тези първи полети способстваха за основаването на галактически транспортен съд, който можеше да обезпечи живота на човек в Космоса! И това се случи - на 12 април 1961 година руският боен водач Юрий Алексеевич Гагарин за 108 минути обиколи родната планета Земя. Този полет потвърди, че човек може да живее и да работи в безтегловност, във враждебните за него условия на Космоса. С това Гагарин сложи началото на пилотираните галактически полети и на практическото асимилиране на Космоса. След 4 месеца полетя вторият космонавт Герман Титов, а след две години - и първата жена Валентина Терешкова. През 1969 година американецът Нийл Амстронг стъпи на Луната.

- България взе участие в улавянето и разбора на сигналите от първия сателит през цялото време, през 1969 година е основана първата научна галактическа група у нас и в годините по-късно българската просвета сътвори голям брой галактически стратегии. Всички знаят, че имаме двама космонавти, само че не всички си дават сметка, че полетите им не идват на празно място, а са резултат от работата на нашите учени.

- Разбира се. Нямаше да има полет, в случай че нямаше научна стратегия за него, основана от нашите учени. Още в зората на галактическата епоха българските учени основават научна група за проучване на Космоса, която по-късно прераства в Лаборатория, а по-късно в Институт за галактически проучвания към Българска академия на науките. Особено огромно значение за развиването на българската галактическа просвета има основаването на неповторимата интернационална галактическа стратегия " Интеркосмос ", която беше проведена от тогавашния Съветски съюз с присъединяване на всички социалистически страни. По тази стратегия Съюз на съветските социалистически републики предоставяше безплатно своята ракетно-космическа техника и осъществяваше отново безплатно подготовката на бъдещите космонавти. Всяка страна участник имаше свои национални научни стратегии. През 1971 година български уред полетя в Космоса и тогава България беше приета от Организация на обединените нации за 18-та галактическа страна в света. Пак по тази стратегия беше сбъднат и първият пилотиран български галактически полет – нашият полет на 10 април 1979 година с командира Николай Рукавишников. С него България зае шесто място в света като участничка в пилотирани галактически полети и стана третата, произвела галактически храни след Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати. Често ме назовават воин поради този полет, само че аз се усещам уютно просто като елементарен човек, имал щастието да сбъдне фантазията на живота си.

- Какво си спомняте за извеждането на българските спътници „ 1300 “ с българска инсталация на борда им?

- През 1981 година в чест на 1300-годишнината от основаването на Българската страна бяха изведени в Космоса два изкуствени спътника на Земята, напълнени напълно с българска инсталация, основана от нашите учени като акад. Кирил Серафимов, акад. Димитър Мишев, Митко Гогошев и другите ръководители на научните стратегии. Това високо ниво на българската просвета тогава стана причина да бъдем уважавани по света като галактическа страна. Акад. Мишев беше не просто огромен академик, беше непретенциозен човек, въпреки да бе десетият академик в света и първият от социалистическите страни, награден с интернационалната премия „ за основни и дълготрайни приноси в развиването на галактическите науки “. Той бе началник на част от моята стратегия, на програмата на втория космонавт Александър Александров, на научните планове за спътниците „ Фобос “, основен конструктор на неповторимите за времето си галактически видеосистеми „ Спектър 15 “ и „ Спектър 256 “. Искам да кажа, че сме имали международни достижения. И до момента, макар държавното безхаберие, българските учени не престават интензивно своята работа по интернационалните стратегии. И в този момент наша инсталация лети в Космоса, изключително известните вариации на уредите за премерване на галактическата радиация, които са наложителни и извънредно значими при всеки полет на човек в Космоса.

България има капацитет и аз мъчно поглъщам това, че доста млади гении напущат страната, отиват на Запад, от което страдат и науката ни, и производството, и всички действия у нас. Сега се пишат всевъзможни тактики за просвета, само че на думи, а в действителност науката ни е изоставена от страната и нашите откриватели разчитат само на грантове за планове по непознати стратегии. А би могло да е напълно другояче, учените ни са национална горделивост и политиците би трябвало да ги ценят високо, вместо да ги назовават „ феодални старци “. Със сигурност нашите гении са по-ценени в чужбина, в сравнение с у нас.

- Космонавтите и астронавтите от всички страни постоянно са били като едно сплотено семейство. Днес при тази тотална борба на Запада против Русия поради Украйна това продължава ли да бъде по този начин?

- Всеки, който е полетял в Космоса, е видял какъв брой красива, само че и какъв брой дребна и нежна е нашата родна планета и е схванал, че би трябвало с общи старания да я пазим. Космическото съдействие е образец за това, че човечеството може да живее в мир и да работи в своя изгода. Именно това беше повода за основаването на Световната асоциация на участниците в галактическите полети през 1985 година в Париж, в която членуват космонавти, астронавти и тайконавти от целия свят. В асоциацията ние се събираме като другари. Всяка година организираме свои конгреси в разнообразни страни и обсъждаме настоящи проблеми, свързани с мирното асимилиране на Космоса. През 1988 година четвъртият конгрес се организира в България. След първите дълговременни руски пилотирани галактически станции беше основана Международната галактическа станция (МКС). На нея непрекъснато работят интернационалните екипажи от Русия, Америка, Европа, Азия и Африка. Космонавти и астронавти работят по 6 месеца дружно по общи научни планове, свързани с бъдещето на човечеството. Те живеят заедно като едно огромно семейство, даже и в сегашната комплицирана политическа конюнктура на Земята. Само преди няколко дни излетя от Байконур галактическият транспортен съд " Союз-Циолковски " с двама съветски космонавти и един американски астронавт. Това е 68-та интернационална експедиция на МКС.

- Но не продължава ли прекомерно дълго войната в Украйна, Западът еднопосочно я заклеймява…

- Няма човек, който да гледа на войната като на нещо обикновено. Както споделя Хемингуей, от войната никой няма изгода - в случай че загинеш, губиш живота си; в случай че оцелееш, губиш душата си! Защо обаче множеството анализатори пропущат най-важното - че това е борба сред два православни народа, т.е. това е борба за православието в света, защото представителите му фрапантно понижават! Явно някой е заинтригуван от това и то не е от в този момент, от епохи е.

- Затова ли Западът и русофобските клакьори у нас изкарват Русия отговорна за войната, а не помнят незаконните офанзиви на Киев против регионите с съветско население в Украйна от 2014 година насам и всеобщите убийства там?

- Една от главните аргументи за спора е неспазването на Минските съглашения от страна на Украйна, чиито гаранти бяха Германия и Франция. Вместо помиряване, повече от 8 години продължиха убийствата и издевателствата над популацията в Луганск и Донецк. Кървавият прелом през 2014 година беше избран като вътрешен проблем на Украйна и не бе отразен в международните медии. Никой не сподели злокобните бандеровски команди, които с всички атрибути на фашизма победиха и убиваха почтени хора! Забраната да се приказва на съветски език, закриването на съветски учебни заведения на територии с преобладаващо съветско население, скупчването на западно оръжие на границата с Русия и арогантното държание на НАТО, преля чашата на търпението. Това не се чува в множеството от нашите и западните медии, които внушават, че Русия е агресор, а Украйна - света вода ненапита! Спирането на телевизионни канали, преследването на публицисти, които дават и друга информация, е детско решение и засегнатост за интелекта на българина. Такова нещо се е случвало във времена, които всички от дълго време сме отрекли и жигосали!

Защо никой в България не приказва и за действителното състояние на нашите стотици хиляди сънародници в Украйна, за закритите български учебни заведения – това стана не в този момент, а преди години. Може би те желаят българско поданство, а ние подготвени ли сме да им го осигурим, както направиха Унгария и други страни в Европа?

- Как виждате края на войната в Украйна?

- Конфликтът в Украйна няма по какъв начин да завърши, в случай че продължава това безотговорно въоръжаване на Киев от страна на НАТО, казусът може да се реши единствено по дипломатически път, на масата на договарянията!

Има една известна максима, че политиците на знаят какво е война (голяма част от тях не са ходили и войници), само че са за войната. Военните обаче доста добре знаят какво е да воюваш и по тази причина са срещу войната. Затова не за първи път предлагам на ръководителите на войнолюбивите страни, както и на комисарите на Европейски Съюз, на ръководителите на страните, да преминат една къса подготовка и да полетят в Космоса. Нека повярват на нас космонавтите и астронавтите, че нашата родна планета Земя е доста дребна, не се виждат никакви изкуствено основани граници, тя е доста нежна и уязвима. Много малко би трябвало, с цел да изчезне вечно нашата цивилизация!

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР