Екип от университета в Гронинген е създал алгоритъм, който анализира

...
Екип от университета в Гронинген е създал алгоритъм, който анализира
Коментари Харесай

Учени разработиха алгоритъм, който разпознава саркастичното поведение

Екип от университета в Гронинген е основал логаритъм, който проучва речта на индивида, с цел да разбере дали употребява подигравка или жлъч, оповестява Мейл онлайн.

Алгоритъмът работи, като изследва височината на гласа, темпото на говорене и силата в речта, а по-късно я транскрибира в текст, с цел да бъде оценена в допълнение за езикови сигнали.

„ Извлякохме акустични параметри като височина на тона, скорост на говорене и сила от речта, след което използвахме автоматизирано различаване на речта, с цел да я транскрибираме в текст за разбор на настроенията ”, споделя авторката Сиюен Гао. “След това приписахме емотикони на всеки сегмент от речта, отразяващи прочувственото му наличие. Чрез консолидираното на тези мултимодални сигнали в логаритъм за машинно образование нашият метод употребява комбинираните преимущества на слуховата и текстовата информация дружно с емотиконите за повсеместен разбор ”.

Сарказмът, който Оскар Уайлд в миналото е описал като най-ниската форма на духовитост, само че най-висшата форма на просветеност, е прочут с това, че е мъчно да се съобщи посредством текст, а даже и онлайн може елементарно да бъде пояснен неправилно.

Научният екип съобщи, че е оптимистично надъхан за работата на своя логаритъм, само че към този момент търси способи да го усъвършенства в допълнение.

“Съществуват голям брой изрази и жестове, които хората употребяват, с цел да подчертаят саркастичните детайли в речта ”, добави госпожа Гао. Според нея те би трябвало да бъдат по-добре интегрирани в плана им. " Освен това бихме желали да включим повече езици и да усвоим разрастващи се техники за различаване на жлъч ”, означи тя.

Анализът на настроенията, който се концентрира върху текст, към този момент се употребява за разкриване на онлайн тирада на омразата и за събиране на отзиви на клиенти, добавя Българска телеграфна агенция.

Същевременно разпознаването на страсти, основано на тирада, може да се приложи в опазването на здравето, подпомагано от изкуствен интелект, споделят откривателите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР