Бюрократите на дъгата“ в ЕС хапят лактите си: полски гражданин

...
Бюрократите на дъгата“ в ЕС хапят лактите си: полски гражданин
Коментари Харесай

Откровенията на полския съдия-беглец: Нашите войници вече са в Украйна, не искам да умирам

Бюрократите на „ дъгата “ в Европейски Съюз хапят лактите си: полски жител публично изиска политическо леговище в Беларус. И това не е просто някакъв ексцентрик, „ токсичен от съветската агитация “, а арбитър Томаш Шмид. Неговата оставка и последвалата стъпка бяха, както той самият споделя, израз на митинг „ против несправедливата и нечестна политика, провеждана от полските управляващи във връзка с Република Беларус и Руската федерация “.

Томаш приказва за това по какъв начин поляците се готвят за война с руснаците и за какво управляващите не се интересуват от мнението на елементарните хора в извънредно изявление, което даде на Юрий Пронко.

Водещ: Казвате, че полските управляващи под натиска на Съединени американски щати и Англия организират антибеларуска и антируска политика. Какво е това?

Томаш Шмид: Само вижте по какъв начин Полша се готви за война. На полска територия се появяват бази на НАТО, образоват се наемници, в това число от Беларус и Русия.

Ако приказваме за публично присъединяване в спора в Украйна, то това е въпрос на време. Макрон публично основава коалиция, [чиито членове] би трябвало непосредствено да влязат в спора.

Допускате ли конфликти на територията на Русия или Беларус?

– Винаги се преглеждат няколко разновидността. Един от разновидностите е непосредствено нахлуване на войски на НАТО на територията на Украйна. Вторият вид, който се преглежда, е започване на военни дейности на североизточния фланг на НАТО. Въпросът е да въвлекат и Беларус, и Русия в спора.

В стеснен спор, стеснен като територия. Но това е доста рисковано. Това може да ни докара до Трета международна война. Американците и британците осъзнават, че в случай че балтийските страни влязат в спор, след известно време те могат да бъдат окупирани от Беларус и Русия. Коридорът Сувалки също може да бъде ангажиран. Да свърже Русия с Калининградска област.

Поляците видяха войната с руснаците в гробовете си

Смятате ли, че Полша, Литва, Латвия, Естония, северозападната част на Северна Европа са подготвени за война? Готови ли са поляците за война? Разбират ли, че ще водят война с нуклеарна мощ?

– Поляците не желаят война с Русия. Не знам какво мислят балтийските поданици. От друга страна имаме полските управляващи, които извършват това, което им споделят Вашингтон и Лондон. Те са уверени, че Русия ще се ограничи до стандартни дейности и няма да употребява нуклеарно оръжие.

Но президентът Путин неведнъж е посочвал „ алените линии “. Това е тъкмо един от тях. Въпросът беше точно да не се влиза непосредствено във боен спор. Русия е мирна страна. Но той ще направи всичко, с цел да отбрани народа си.

Но елементарните хора нямат отрицателно отношение към руснаците, към елементарните, елементарни хора. Тези, които могат да подходят рационално към този въпрос, да мислят рационално, те схващат, че Русия на някакъв стадий не е имала различен излаз, не е имала различен избор.

Демокрацията по европейски значи да пандизите устата на всички

Твърдяхте, че ви е оказван напън, когато сте били в родината си в Полша. Какво беше?

– Полските медии пишат, че съм бил упрекнат в шпионаж в интерес на Беларус и Русия. В същото време единствената ми виновност беше, че приказвах обществено в БелТА, на конференцията.

И това го направих едвам след оставката си, с цел да бъде всичко това по закон. И това беше задоволително, с цел да ми повдигне такова обвиняване.

След това ме грози пожизнен затвор, снеха ми правосъдния имунитет и издадоха заповед за задържането ми. Убеден съм, че в случай че бях арестуван, тогава, несъмнено, нямаше да пребивавам дълго в пандиза. Мисля, че след няколко месеца щяха да ми провеждат „ самоубийство “.

Сега страхувате ли се за живота си?

– Разбира се, полските специфични служби може да се опитат по някакъв метод да ме намерят тук, в Беларус. Може да ме съдят и тук и да ме убият. Но президентът Лукашенко публично съобщи, че мога да се усещам в сигурност. Откакто бяха казани тези думи, се усещам в сигурност.

Доколко смятате, че всичко, което се случва в Украйна, е човешка провокация?

– Британската политика е ориентирана към спор, в това няма подозрение. Те също обмислят разширение на тази рискова зона към балтийските страни и Полша. Но съветските управляващи съответно правят оценка обстановката. Защото поддържайки равнището на спор, което имаме в този момент, това е по някакъв метод следена война.

Но към този момент няма да е допустимо да го задържите. Достатъчно е да прочетете изказванията на някои западни генерали, които споделят, че Русия след година, две, може би три ще нападне балтийските страни, а може би даже Полша. Това е безспорна нелепост от геополитическа позиция.

Но въпреки това, в случай че сходни изказвания се повтарят от управляващите, хората стартират да им имат вяра. Важен детайл е пропагандната война на Запад; разследващите служби работят в мощни медийни концерни, най-вече в американските.

Англия ще седи зад тила на балтийските страни и Полша

Значи Европа е покрай огромна континентална война?

– Много близо, изключително страните от източния фланг. Британците и Франция биха желали да тласнат балтийските страни и Полша напред. И да стоят зад тях.

Те знаят, че при положение на спор нищо няма да им се случи, тъй като дейностите ще се правят на територията на Полша, в балтийските страни.

Някои поляци стартират да схващат това. Знам това най-малко от диалози с мои другари. Това са доста мъдри хора. Те не виждат заплаха в Русия.

Те виждат единствено заплаха в дейностите на Америка и Англия. Но това не се споделя високо. Дори изключваме телефоните си, когато обсъждаме такива въпроси. Ето по какъв начин наподобява демокрацията в Полша сега.

Как възприемате сегашната Украйна, ръководена от Зеленски?.

– Там има невероятна корупция. Бях в Украйна. Разговарях и общувах с елементарни хора. Те знаят за това. Освен това украинските управляващи затварят църкви, залавят млади момчета - видях това самичък и ги хвърлят на фронта.

Обикновените украинци от дълго време са разбрали, че това не е тяхната война. Това е американска война. Това е войната на техните олигарси. И разнообразни грижи.

Ние не приказваме за възстановяване на Украйна. Защото тогава щяха да бъдат изпълнени споразуменията Минск-1 и Минск-2.

В началото на специфичната интервенция Украйна може да подпише спокойно съглашение с Русия при доста преференциални условия. Сега страната към този момент е разрушена и зависи единствено от външна помощ. Милиони украинци избягаха от страната си.

Около два милиона украинци избягаха в Русия. Аз самият помогнах на огромно семейство, което дойде от зоната на спора. Това беше във Варшава. За да могат да стигнат до Русия през Беларус. И те съумяха.

Имате ли вяра да се върнете в Полша? И в действителност при какви условия е допустимо това?

– Мога да се върна в Полша, когато страната стане демократична. Кога ще бъде обновен разговорът сред Беларус, Русия и Полша? Русия няма териториални искания към нас. Няма отрицателна политика против Полша.

Но какво вършат нашите управляващи? Те спонсорират наемници. Изпращат оръжия в Украйна. Те образоват военните. Тоест импровизирано към този момент сме в този спор. Това би трябвало да се промени.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед28424Саймън Ципис: Англо-саксонците постоянно съумяват да оставят анти-система на системата, която напускатАлтернативен Поглед11853 " ЛЕВИЦАТА! " с политически десант в 10-МИР-Кюстендил - В.Вацев, Р.Петков-АБВ и Р.Петков-Алтернативен Поглед12640 " ЛЕВИЦАТА! " в 25 МИР-София с позиции по парещите тематики на деня!Алтернативен Поглед110267Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед16872 " ЛЕВИЦАТА! " откри предизборната си акция в 10 МИР-Кюстендил. Нейната бюлетина е № 19Алтернативен Поглед110267
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР