Няма оцелели на мястото, където се е разбил хеликоптерът на

...
Няма оцелели на мястото, където се е разбил хеликоптерът на
Коментари Харесай

Откриха разбилия се хеликоптер на иранския президент, няма оцелели

Няма оживели на мястото, където се е разрушил хеликоптерът на иранския президент Ебрахим Раиси. Новината заяви иранската държавна телевизия.  Спасителни екипи са разкрили мястото, на което се допуска, че се е разрушила машината. Издирването продължи повече от 12 часа. На борда, с изключение на Ебрахим Раиси, е пътувал и външният министър на страната.

Официално, Иран към момента не е удостоверил, че машината се е разрушила. Но бяха изпратени десетки избавителни екипи да я търсят. Работата им е затруднена от гъста мъгла и падналата мрачевина. Турция също изпрати хора на помощ, а един от техните дронове е открил източник на огън в претърсвания регион.

Вчера, висшият водач аятолах Али Хаменей свика Съвета за сигурност и пусна послание че иранците би трябвало да останат спокойни. На редица места в страната, хората се събираха и се молеха за здравето на президента. Ебрахим Раиси заема този пост от 2021 година. Той е авторитетен политик и доста анализатори го считат за евентуален заместител на висшия водач. 

" Това, което има значение сега, е здравето на президента и всички ние сме се събрали тук и като всички хора в Иран се тревожим за него. Останалото са неща, които можем да обсъдим по-късно, само че сега единствено благосъстоянието на президента е значимо ", съобщи гражданин на Техеран. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР