44 висши учебни заведения у нас днес няма да отворят

...
44 висши учебни заведения у нас днес няма да отворят
Коментари Харесай

44 университета у нас няма да отворят в знак на протест

44 висши образователни заведения у нас през днешния ден няма да отворят порти в символ на митинг макар че държавното управление даде обещание да отпусне на три транша към 92 милиона лв. за нарастване на заплатите в бранша. Няма да бъдат отменяни плануваните за през днешния ден изпити, прецизираха от Съвета на ректорите.

В позиция на висшите учебни заведения се споделя, че митингът не е само за по-високи трудови хонорари. Целта са действителни ограничения, вдишване на задължения и тяхното осъществяване.

Според Съвета на ректорите отпуснатите средства са първата, само че незадоволителна стъпка в вярната посока. И показаха подготвеност за стъпаловидни митинги. В митинга през днешния ден няма да се включат синдикатите, които ще изчакат да видят дали държавното управление ще съблюдава поетия ангажимент.

С отпуснатите пари ще бъдат увеличени със задна дата от първи януари с 290 лв. заплатите на всички, заети в образователния развой във висшите образователни заведения. С 200 лв. ще бъде нарастването за неакадемичния състав. От синдикатите обявиха, че остават в протестна подготвеност за след изборите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР