Държавните медии в Иран съобщиха за смъртта на президента Ебрахим

...
Държавните медии в Иран съобщиха за смъртта на президента Ебрахим
Коментари Харесай

Президентът на Иран Ебрахим Раиси потвърди смъртта си при катастрофа с хеликоптер

Държавните медии в Иран оповестиха за гибелта на президента Ебрахим Раиси, откакто хеликоптерът, с който е пътувал, се разруши при неприятно време в източна провинция.

Докладите идват, откакто спасители от Иранския червен полумесец обявиха, че са разкрили останките от хеликоптера, който също е превозвал външния министър на страната и други чиновници, и че няма „ никакви признаци на живот “.

Спасителните екипи се бориха през гъста мъгла, виелици и планински терен, с цел да стигнат до останките в провинция Източен Азербайджан рано в понеделник, само че държавната телевизия не даде непосредствена причина за злополуката. С Раиси бяха външният министър на Иран Хосейн Амирабдолахян, губернаторът на провинция Източен Азербайджан и други чиновници и телохранители, заяви държавната осведомителна организация IRNA.

„ Хеликоптерът на президента Раиси беше изцяло изгорял при злополуката... за жалост се притеснява, че всички пасажери са мъртви “, заяви организация Ройтерс, цитирайки неназован иранск...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР