С бдение със свещи пред столичния храм Св. Неделя“ граждани

...
С бдение със свещи пред столичния храм Св. Неделя“ граждани
Коментари Харесай

Съпричастност към хората с ХИВ/СПИН: Свещички пред столичния храм „Св. Неделя“

С бдение със свещи пред столичния храм „ Св. Неделя “ жители и институции показаха съпричастност към засегнатите от заболяването и към стигмата  ХИВ/СПИН .

Снимка: bTV

Повод бе отбелязването на Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН в третата неделя на май. Инициативата е проведена от Столичната районна здравна ревизия и Българския червен кръст. 

 Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит 2 мин. Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест  Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ) 1 мин. Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ)  Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО) 2 мин. Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО)  Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия 3 мин. Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия  Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит 2 мин. Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест  Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ) 1 мин. Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ)  Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО) 2 мин. Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО)  Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия 3 мин. Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия

Свещичките бяха подредени под формата на панделка, която е знак на солидарността към хората, които живеят с ХИВ/СПИН, и сплотява напъните в битката със болестта.

Тази година мотото на Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН е „ Помним! Приемаме! Подкрепяме! “. Денят се отбелязва и в други градове на страната. 

Снимка: bTV

Инициативата стартира през 1983 година в поддръжка на живеещите с вируса, а в България денят се отбелязва от 1992 година. Целта е да се увеличи информираността на обществото, да се ограничи стигмата и дискриминирането на обвързваните със болестта, както и да се ангажират повече хора в предварителната защита на ХИВ.

Те са употребявали специфична технология, която като ножица реже ДНК, тъй че „ неприятните елементи “ да бъдат отстранени или деактивирани

ХИВ е вирус, атакуващ имунната система, при което тя не може да обезпечи отбрана на организма против заболявания и инфекции. ХИВ инфекцията е прогресиращо заболяване, което минава през няколко стадия, до момента в който аргументи СПИН – последният етап на болестта, в който имунната система е тежко повредена.

Снимка: bTV

Над 4200 са българите, носители на ХИВ, демонстрират данните към декември 2023 година. Прилагането на антиретровирусна терапия трансформира естествения ход на ХИВ инфекцията и доста удължава интервала от първичното възпаление до развиване на СПИН.

Ежедневната му приложимост понижава възможностите за заразяване с към 86%

Министерството на здравеопазването обезпечава гратис модерно проучване и лекуване с антиретровирусни медикаменти на всички нуждаещи се хора с ХИВ/СПИН, без значение от техния здравноосигурителен статус.

Снимка: bTV

Всеки жител може да ревизира своя ХИВ статус в кабинета за анонимно и гратис консултиране и проучване в Столичната районна здравна инспекция – ул. „ Враня “ 20, като на 20 май кабинетът ще работи до 16:30 часа.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР