За миналата година населението на страната е 6 916 548

...
За миналата година населението на страната е 6 916 548
Коментари Харесай

НСИ очаква над 60% да се преброят електронно

За предходната година популацията на страната е 6 916 548 души. Toва разгласи ръководителят на Националния статистически институт Сергей Цветарски в студиото Българска национална телевизия. Новото броене би трябвало даде нова база на пресмятане на популацията в страната. Преброяването ще стартира на 7 септември, ще продължи 1 месец и ще се раздели на електронно и на типичен принцип – с преброители. 42% от хората се преброили електронно на последното броене, като Сергей Цветарски чака над 60% от обществото да се преброи на новото броене през септември месец.

Национален статистически институт е консервативна институция, като доста рядко и мъчно трансформират въпроси. Сега Национален статистически институт се пробва да откри съществуването на нови технологии в домовете на хората. Хората би трябвало да подходят отговорно и съществено на въпросите, тъй като от тях зависи какви ще бъдат политиките в страната. В Смолян и Кърджали има непълен брой декларирано присъединяване на преброители. Преброяването няма нищо общо с изборите, увери Цветарски. Той означи, че Национален статистически институт ще даде основата на броя на популацията в разнообразни региони на България, само че не могат да дадат информация за броя на българите в чужбина. Не е елементарен въпросът за обезпечаването на информация за българите в чужбина, само че хората са свободни да пътуват и да живеят, където изискат, сподели още той.

В предходни преброявания имало опит за смешки и насмешки.

Национален статистически институт всеки ден афишира нови данни и няма последни проучвания. Данните за културата през 2020 година са, че там настоящата тематика е понижение на музей, културни институции и театри, което се задължи поради рецесията с пандемията от COVID-19. Коронакризата демонстрираха едни доста неприятни обстоятелства освен за системата на опазването на здравето, само че и за здравното положение на хората. България няма толкоз доста като брой инфектирани деца, спрямо други страни, само че смъртността бележи върхове, регистрира Цветарски. Само за предходната година надхвърлянето на естественото равнище на смъртността е над 16 000 души. Демографските процеси са доста инертни процеси и се образуват десетилетия преди настоящия ден и не може да чакаме, че ще се трансформират за 1 година, посочи Цветарски.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР