За краха на Търговския регистър политическа отговорност трябва да поеме

...
За краха на Търговския регистър политическа отговорност трябва да поеме
Коментари Харесай

БСП: Проблеми в Агенцията по вписвания има отдавна и Цачева е знаела

За краха на Търговския указател политическа отговорност би трябвало да поеме с оставката си правосъдният министър Цецка Цачева, която е принципал на Агенцията по вписванията. Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Деница Златева.

„ Разполагаме с документи, че тези проблеми в ръководството на Агенцията по вписванията съществуват от много време. Има отчет на инспектората на министъра на правораздаването от февруари тази година, като инспекторатът предлага да се търси дисциплинарна отговорност от госпожа Зорница Даскалова (отстранената след тежката повреда шефка на организацията – б.р.)”, уточни Златева пред bTV.

Тя прикани новият шеф на структурата Габриела Козарева да направи обществена информацията какво се е случило с регистъра.

Зам.-председателят на Българска социалистическа партия добави, че е нужна бистрота и по линия на публичните поръчки и „ ролята на козметично студио” в процедурите за надграждане на Търговския и Имотния регистри.

Днес депутатите ще разискват и проблема „ Олимпик”. Българска социалистическа партия ще поддържа вероятно искане на оставка на зам.-председателя на КФН Ралица Агайн, само че, съгласно Златева, това не е задоволителна реакция след банкрута на опериращия у нас кипърски осигурител.

„ Трябва да бъде изяснена цялата последователност на дейностите или бездействията на КФН. Над 200 000 добросъвестни жители не могат да разчитат единствено на едно прессъобщение на КФН. Липсваше осведомителна кампания”, акцентира Златева.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР