Само за няколко дни ръководството на МВР успя да намери

Само за няколко дни ръководството на МВР успя да намери ...

Бонусите в МВР пораснаха 5 пъти за 5 дни.Само за няколко дни ръководството на МВР успя да намери 20 милиона лева, които ще бъдат раздадени на служителите като награда за Коледа. Така вместо по 100 лв. те ще получат по 480 лв. на човек. Толкова бе допълнителното им възнаграждение и в края на миналата година, съобщава в. "Сега".

Във вътрешното министерство работят около 47 хил. души. Става дума за извънредни пари, извън допълнителните възнаграждения, които в администрацията вземат на всеки три месеца.

За "постигнати резултати" тази година МВР вече е раздало 102 млн. лв. на служителите си. Сумата от 20 млн. специално за коледни премии беше спешно отпусната от правителството по-малко от седмица след като вътрешният министър Младен Маринов обясняваше, че в момента това са възможностите и пари за повече от 100 лв. няма.

Така се повтори сценарият от началото на годината, когато полицейските синдикати успяха да издействат 100 млн. лв. за увеличение на заплатите си. Тогавашният вътрешен министър Валентин Радев обясняваше, че пари няма, а дни по-късно премиерът Бойко Борисов реши, че сумата ще бъде отпусната, и го постави в неудобно положение

Редактор: Деница Райкова

Източник: expert.bg