Все още тече проверка от КПКОНПИ срещу финансовия министър Владислав

...
Все още тече проверка от КПКОНПИ срещу финансовия министър Владислав
Коментари Харесай

Прокуратурата ще действа срещу Горанов след проверката на КПКОНПИ

Все още тече инспекция от КПКОНПИ против финансовия министър Владислав Горанов, би трябвало тя да приключи, с цел да може да стартира произвеждане за спор на ползи. Това разгласи основният прокурор Сотир Цацаров.

С други думи – когато приключи инспекцията на КПКОНПИ, ще се намеси прокуратурата. Очаквам, че КПКОНПИ няма да се забави, акцентира Цацаров.

Той разяснява и измененията в Наказателно-процесуалния кодекс, с които се желае при избрани условия да не се оповестява на никого, с изключение на на юрист, за осъществен арест на пълновръстен (липса на информация за 48 часа) и малолетен (липса на информация за 24 часа).

При всички случаи би трябвало да има прецезиране на законовите текстове, е мнението на Цацаров. Според него, не може да не се уведомяват най-близките на задържан човек, без значение дали пълновръстен или малолетен е бил задържан. Освен това би трябвало да има изтъкване на закононарушенията, за които да работят тези ограничения, сподели още основният прокурор и даде образец – тероризъм. Разпоредбата би трябвало да се прецезира по този начин, че да не се пречи на работата на правоохранителните органи, само че и да се съблюдават правата на жителите. В противоположен случай вършим нещо с положителни планове, а знаете какъв е резултатът, заключи Цацаров.

Целенасочено и неприятно – по този начин Цацаров разяснява готвената поредна корекция в Антикорупционния закон, с която от него се изключват общинските съветници (тя беше отсрочена за гледане след Нова година). Моето мнение е " каквото за всички, това и за тях ". Като ще вкарваме подаване на заявления, каква е логиката да вадим общинските съветници, съобщи основният прокурор и подсети, че в Антикорупционния закон са включени доста по-широк кръг хора, в това число шефове на горски стопанства.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР