Десетки милиони са задълженията на българските застрахователи заради щети, извършени

...
Десетки милиони са задълженията на българските застрахователи заради щети, извършени
Коментари Харесай

Проблеми на родни застрахователи в чужбина може да ни попречат за Шенген

Десетки милиони са отговорностите на българските застрахователи поради вреди, осъществени от коли с техни полици в чужбина, като проблемите по линия на т.нар „ Зелена карта” може да ни оставят отвън Шенген. За това предизвести адв. Венелин Урдев, специалист по застрахователно право.

„ Обезщетенията в чужбина са доста по-големи, има противоречие сред компенсациите и наградите, които се събират”, уточни той пред bTV. Тезата на сектора е, че става дума за схеми за източване на застрахователните компании и заради това огромен % от претенциите не се удовлетворяват.

Според Урдев, обаче това крие опасности: „ Може да попречи на влизането в Шенген – в случай че не си изплатим отговорностите по застраховките, представете си да ни изключат от системата „ Зелена” карта, това значи на всяка граница да си плащате застраховка”.

По думите му „ недобрите практики, които не се одобряват на Запад” би трябвало да бъдат прекъснати.

Експертът изрази мнение, че страната няма да допусне нов банкрут на осигурител, само че означи, че към момента няма явен механизъм, по който потърпевшите от коли, застраховани в „ Олимпик” могат да си търсят правата.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР