Транспорт, улична мрежа, паркове и междублокови пространства и образователна инфраструктура

Транспорт, улична мрежа, паркове и междублокови пространства и образователна инфраструктура ...

За какво ще отиде бюджета на Столична община през 2019 г.?.Транспорт, улична мрежа, паркове и междублокови пространства и образователна инфраструктура са основните приоритети в бюджета на Столичната община през 2019 г. Това стана ясно при представянето му на семинар на Столичния общински съвет в Правец.

Финансовите разчети на Общината трябва да бъдат окончателно приети на сесия на Съвета в края на януари. Кметът Йорданка Фандъкова представи и основните проекти, които ще бъдат финансирани.

Изграждането на третата метро линия в София остава приоритет на Столичната община и следващата година. В тази посока ще бъдат насочени и голяма част от средствата в капиталовата програма на общината, стана ясно от думите на кмета Фандъкова.

През 2019-а се предвижда да завърши реконструкцията на парк Възраждане, първият етап от ремонта на Западния парк, както и да започне изграждането на публичен аквапарк, който ще бъде разширение на парк Възраждане. В различни етапи са ремонтите на Северен парк, Борисовата градина, Южния парк, парк "Дружба", обобщи столичният кмет.

Ще се реконструират и 15 детски градини и училища. "Това са рекорден брой нови сгради, защото цялостната реконструкция е преизграждане на детски градини, които са с азбестови плоскости", поясни Фандъкова.

Редактор: Деница Райкова

Източник: expert.bg