Транспорт, улична мрежа, паркове и междублокови пространства и образователна инфраструктура

...
Транспорт, улична мрежа, паркове и междублокови пространства и образователна инфраструктура
Коментари Харесай

За какво ще отиде бюджета на Столична община през 2019 г.?

Транспорт, улична мрежа, паркове и междублокови пространства и просветителна инфраструктура са главните цели в бюджета на Столичната община през 2019 година Това стана ясно при представянето му на семинар на Столичния общински съвет в Правец.

Финансовите планове на Общината би трябвало да бъдат дефинитивно признати на сесия на Съвета в края на януари. Кметът Йорданка Фандъкова показа и главните планове, които ще бъдат финансирани.

Изграждането на третата метро линия в София остава приоритет на Столичната община и идната година. В тази посока ще бъдат ориентирани и огромна част от средствата в финансовата стратегия на общината, стана ясно от думите на кмета Фандъкова.

През 2019-а се планува да приключи реконструкцията на парк Възраждане, първият стадий от ремонта на Западния парк, както и да стартира построяването на обществен аквапарк, който ще бъде уголемение на парк Възраждане. В разнообразни стадии са ремонтите на Северен парк, Борисовата градина, Южния парк, парк " Дружба ", заключи столичният кмет.

Ще се реконструират и 15 детски градини и учебни заведения. " Това са рекорден брой нови здания, тъй като цялостната реорганизация е преизграждане на детски градини, които са с азбестови плоскости ", разясни Фандъкова.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР