За изминалата седмица 18 жители на Враца са пипнали заразни

...
За изминалата седмица 18 жители на Враца са пипнали заразни
Коментари Харесай

Внимание! Вижте какви заразни болести върлуват из Врачанско

За миналата седмица 18 поданици на Враца са пипнали заразни вируси, оповестиха от Регионалната здравна ревизия.
Най-голям е броят на заболелите от варицела – 12 души, като наклонността от последните няколко седмици за увеличение броя на инфектираните се резервира. Миналата седмица те бяха 10, като се чака последователно нарастване на болните.
През предходната седмица са регистрирани и двама врачани, инфектирани с ентероколит. По един болен от ротавирус, хепатит „ А “, скарлатина и туберкулоза.
Припомняме, че варицелата е вид шарка, от която боледуват основно децата до 10 години. Тя протича с обрив по кожата и се придвижва се по въздушно-капков път. Скарлатината визира също най-много дребните деца и се появява най-вече в зимния интервал на годината. Заболяването е разследване от бактериална зараза, след излекуване не се придобива дълготраен имунитет и е допустимо да се срещат повторни болести.
Хепатит „ А “ е вирусна зараза, която може да аргументи възпалително заболяване на черния дроб и увреждането му. За разлика от другите форми на вирусен хепатит, хепатит А нормално протича леко до умерено и продължителността му не е огромна. Инфекцията нормално се предава посредством инфектирана вода или храна.
Туберкулозата пък е заболяване, което в случай че не се лекува води до гибел при повече от 50% от инфектираните. Най-застрашени от заразяване и заболяване са живеещите и работещите в едно помещение с болния, само че не всеки контактен се разболява. От туберкулоза страдат най-вече хора с потисната имунна система.
Разболелите се от остри респираторни болести и грип за миналата седмица са 19 на 10 000 души, като стойностите са доста под епидемиологичните.
За интервала са осъществени и 18 инспекции по настоящ надзор на лечебни заведения, като инспекторите са издали едно наставление за осъществяване на противоепидемични мероприятия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР