За година пътниците във вътрешния сухопътен транспорт нарастват с 10.4%,

...
За година пътниците във вътрешния сухопътен транспорт нарастват с 10.4%,
Коментари Харесай

Намаляват пътниците на международните превози

За година пасажерите във вътрешния сухопътен превоз нарастват с 10.4%, а в интернационалния има спад с 25.3%. През третото тримесечие транспортните компании са превозили повече пасажери, само че на по-кратко разстояние по отношение на същия интервал на предходната година, сочат предварителните данни на Национален статистически институт, оповестява econ.bg

Намалението е за сметка на интернационалните транспорти, до момента в който при вътрешните има нарастване. В сметката влиза и градският електротранспорт.

При товарните транспорти статистиците регистрират нарастване с 2.4%, което се дължи на сухопътния превоз, до момента в който при морските транспорти има понижение както на товарите (с 14.2%), по този начин и на изминатото разстояние.

Броят на превозените пасажери от сухопътния превоз през третото тримесечие на 2017 година е 110.543 млн., или с 9.9% повече по отношение на същия интервал на миналата година. Причината е в по-големия брой превозени пасажери при вътрешните транспорти. При автобусния превоз се следи нарастване от 10.5%, до момента в който при железопътния - понижение с 0.2%.

Същевременно осъществената работа (бел. ред. индикатор, който регистрира и дистанцията, на което пасажерите са превозени), бележи спад от 7.5% и доближава 3.343 милиарда пътниккилометра. Намалението се дължи главно на автобусните транспорти, при които е регистриран спад от 8.5% спрямо третото тримесечие на 2016 година

Градският електротранспорт (трамваи, тролейбуси и метро) е превозил общо 65.957 млн. пасажери, или с 16.839 млн. повече. Увеличение е записано при всички типове електротранспорт, като то е най-голямо при тролейбусните и трамвайните транспорти. Извършената работа, измерена в пътниккилометри, също нараства (с 35.2%) вследствие на по-голямото приблизително разстояние, на което са били превозени пасажерите от метрополитена.

Между юли и септември се следи растеж както при превозените товари, по този начин и при осъществената работа от товарния сухопътен и воден превоз, сочи сравнението със същия интервал на 2016 година

През третото тримесечие на 2017 година превозените товари от сухопътния превоз са 34.108 млн. т или с 2.4% повече по отношение на година по-рано. Резултатът се дължи на вътрешните транспорти на автомобилния и железопътния превоз. Нараства и междинното транспортно разстояние при интернационалните транспорти.

Превозените товари от водния превоз понижават с 14.2% за година като спад има както при речните, по този начин и при морските транспорти. Извършената работа също понижава с 2.9% заради по-малкото разстояние, на което са били превозени товарите от морския превоз.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР