За 6-та година доставчикът на информационни и аналитични решения Experian

...
За 6-та година доставчикът на информационни и аналитични решения Experian
Коментари Харесай

Стартира ново издание на лятната практика на Experian

За 6-та година доставчикът на осведомителни и аналитични решения Experian провежда лятната процедура, ориентирана към студенти второкусрници или магистри по Математика, Иконометрия, Статистика, Финанси или сходна компетентност. Практиката се организира в интервала 9-20 юли.

По време на нея студентите ще приложат знанията си по статистика, като придобият умения по моделиране и създаване на стандартизирани скор карти, собясняват от компанията. Крайната цел е да основат финансов модел, оценяващ кредитния риск, като се употребяват действителни данни.



В Experian се съхранява информация за 918 милиона хора и 107 милиона компании по света, което нарежда компанията като международен водач в областта на Big Data. В българския офис пък се намира над 20% от аналитичния потенциал на компанията.

Най-голямата изгода от образованието за участниците е правенето на бизнес тактика и определянето на зависимостите, което приготвя студентите за действителното използване на знанията по математика и статистика. Освен това в областта на технологиите, компанията също развива нови способи за обработка и разбор на данни. В рамките на Лятната процедура на Experian студентите ще се срещнат със особено създадения програмен продукт Modelling Development Studio.

През последните 3 години 112 студенти са кандидатствали, а 47 са минали образованието. Лятната процедура на компанията е включена и в образователната стратегия на магистратурата по Приложна иконометрия и икономическо моделиране на британски език, която СУ Климент Охридски предлага взаимно с Experian.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР