За втора поредна година WWF България организира състезанието за млади

...
За втора поредна година WWF България организира състезанието за млади
Коментари Харесай

WWF търси млади предприемачи в състезанието Panda Labs Gen II

За втора поредна година " WWF България " провежда надпреварата за млади бизнесмени PandaLabs. В звук с излезлите на 3 октомври, тематиката на програмата е " Бъдещето на градовете и селата ". Основните проблеми, които би трябвало да бъдат адресирани от участниците, които ще са на възраст сред 15 и 25 години, включват обезлюдяването на селата и пренаселването на градовете, оповестяват от WWF. Срокът за регистрация е 20 октомври, като спечелилите в програмата ще завоюват премия в размер на 7 хиляди лв. и спомагателна помощ в намирането на външни вложители за нататъшно развиване на бизнес концепцията им.

Предприемаческо образование за младежи Основна цел на Panda Labs е възпитаници, студенти и работещи младежи до 25-годишна възраст да открият бизнес решения за належащите екологични и обществени проблеми в България. Програмата е разграничена на тематични " семестри ", като задачата на участниците, които могат да аплайват като екипи или се образуват от уредниците в такива, е да разработят бизнес модел по действителен проблем - бъдещето на градовете и бъдещето на селата. Отборите вземат участие в тридневен хакатон, в течение на който работят по решението си и показват своя план. Жури избира кой продължава в идната фаза на надпреварата - мастърклас, едноседмичен обучителен курс с лекции, информация за стартъп екосистемата в бранша и срещи с български бизнесмени.

Спечелилите мастър класа получават финансиране 7 хиляди лв., като след приключването на програмата WWF наблюдава тяхното развиване и оказва помощ в намирането на контакти в стартъп екосистемата и в допълнение финансиране, споделя Виктория Табакова, координатор по младежка ангажираност във WWF. Добавя, че миналогодишните спечелили не престават да работят по плановете си, като тимът от учебен срок " Бъдещето на храната " Biofoam, който създава биопестициди против вредители от етерични масла и чесън, към този момент има уебсайт и реализира продажби.
Инициативата цели да ангажира младежи на възраст сред 15-25 години Реклама
Panda Labs е финансирана от фондация " Америка за България " и Kaufland като част от устойчивата CSR политика нa веригата под мотото " Действията носят смяната ". Сред лекторите в изданието тази година ще са Иво Василев, енергиен управител в Kaufland, Орлин Радев, създател на софтуерния стартъп Ampeco, и Добромир Иванов от Българската стартъп асоциация BESCO.
Свързани публикации Vitosha Venture Partners търси претенденти за акселераторската си стратегия 1 октомври 2022, 11:33 Endeavor и PwC си партнират в 3-месечна менторска стратегия за започващи компании 26 септември 2022, 11:09 Свършеното и несвършеното по " стартъп законодателството ", от което зависят 724 млн. евро 16 септември 2022, 07:01 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Мери Иванова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР