Цялостна програма за подготовка на UХ/UI дизайнери и успешен кариерен

...
Цялостна програма за подготовка на UХ/UI дизайнери и успешен кариерен
Коментари Харесай

Телерик Академия ще обучава дизайнери на потребителски интерфейси




Цялостна стратегия за подготовка на UХ/UI дизайнери и сполучлив кариерен старт в ИТ бранша разгласи Телерик Академия. Тя започва на 24 юни и е с дълготрайност три месеца, а приемът за нея е отворен до 19 май през уеб страницата на просветителната организация.

„ Програмата Telerik Academy Alpha UX/UI е създадена взаимно с водещи специалисти в ИТ бранша, представители както на огромни интернационалните компании, по този начин и на цифрови организации и млади организации, изясняват уредниците. - Тя развива търсените от фирмите умения и опит в областта на потребителското прекарване (UX) и потребителския интерфейс (UI). “ Обученията ще се водят главно от Георги Балинов, съосновател и креативен шеф на цифровата организация HYPE, преподавател и трейнър по UX/UI с над 10 година опит в региона.

Обученията ще се организират 3 пъти седмично вечер, в интервала от 24 юни до 25 септември. По този метод участниците ще съумеят да съчетават програмата със следване и/или работа. В рамките на 3 месеца курсистите ще усвоят основни умения за създаване на цифрови прекарвания за всеки тип устройство и екран. Те ще овладеят целия набор от UX и UI интензивности и процеси - от изследване, основаване на тактика до първообраз и разработка на повсеместен дизайн за цифров артикул.

В образованието ще вземат участие и външни специалисти, измежду които Светлин Николаев, UX шеф, и Антоанета Цанева, началник UX дизайн в Progress, Костадин Кушлев, старши управител UX, и Валентин Ликьов, продуктов дизайнер във VMware, Георги Линков, изпълнителен шеф на Studio Х, и други.

„ С развиването и узряването на ИТ бранша потребността от експерти към този момент излиза отвън рамките на софтуерните разработчици. Все по-голям е ползата на бизнеса към UX и UI дизайнери, изключително за основаването на приложения и артикули. Такива експерти обаче липсват на пазара на труда, защото липсва задълбочена практическа подготовка в региона. С Telerik Academy Alpha UX/UI ще променим това. Надграждайки квалификацията на експерти и студенти с опит в дизайна, ще им помогнем да започват кариера в една от най-динамичните и перспективни промишлености в България, а на фирмите – още веднъж да намерят верния гений “, разяснява Александра Мечкова, изпълнителен шеф на Телерик Академия.

Програмата е подобаваща както за експерти в региона на графичния дизайн, илюстрацията и образните изкуства, по този начин и за студенти и неотдавна приключили. Компании, които желаят да преквалифицират или надградят познанията на свои чиновници, също могат да ги запишат в програмата. И в двата случая от претендентите се изисква да подадат къса биография и свое портфолио или образцов креативен план до 19 май през уеб страницата на Телерик Академия. На база на цялостното показване ще бъдат определени претендентите, които ще преминат към втория и заключителен стадий от приема – изявление с трейнъри на Академията.

Специалистите в региона на потребителското прекарване и потребителския интерфейс играят основна роля в софтуерните компании.
UX дизайнерите са фокусирани напълно върху потребителското прекарване – по какъв начин работи даден цифров артикул, по какъв начин го употребяват хората и по какъв начин този развой може да бъде усъвършенстван. UI дизайнерите дават отговор за това всеки потребителски контакт с продукта да дава отговор на заложените UX цели. Те дефинират моделите на взаимоотношение, образната архитектура и основават прототипи.
След сполучливо довеждане докрай участниците в новата стратегия ще получат документ от Телерик Академия, с който те ще могат да започват кариера като младши UX/UI дизайнери. „ Професията и опциите за реализация ще бъдат показани в границите на кариерно събитие на 24 април от 19:00 ч. в Телерик Академия “, обявиха от организацията.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР