Йеменските хуси са извършили операция, насочена срещу британския петролен танкер

...
Йеменските хуси са извършили операция, насочена срещу британския петролен танкер
Коментари Харесай

Хусите ударили британски петролен танкер в Аденския залив

Йеменските хуси са направили интервенция, ориентирана против английския петролен танкер " Марлин Луанда " в Аденския залив.

Избухнал е пожар, оповестява " Ройтерс ".

Те са употребявали редица подобаващи  ракети, ударът е бил пряк, сподели в изказване военният представител на хусите Яхия Сареа.

Морските търговски интервенции на Обединеното кралство са удостоверили за известието на кораба за помощ и приканват екипажите на корабите в региона към нараснало внимание. 

Британски чиновници настояха, че има доказателства, че хусите са били съществено наранени от западните удари и дадоха обещание да продължат напъните си, до момента в който групата не бъде принудена да се съгласи на преустановяване на огъня.

 Хусите прогониха търговски и военни кораби на Съединени американски щати в Червено море
Хусите прогониха търговски и военни кораби на Съединени американски щати в Червено море

Експлозии са им попречили да прекосят протока Баб ел-Мандеб

Припомняме, че китайски публични лица желаеха от иранските си сътрудници да оказват помощ за ограничението на офанзивите против кораби в Червено море от подкрепяните от Иран хуси или да рискуват да навредят на бизнес връзките с 

Дискусиите за офанзивите и търговията сред Китай и Иран са се провели на няколко скорошни срещи в Пекин и Техеран , споделиха иранските източници.

" По принцип Китай споделя: " Ако нашите ползи бъдат накърнени по някакъв метод, това ще се отрази на бизнеса ни с Техеран. Така че кажете на хусите да проявят въздържаност ", сподели ирански чиновник, осведомен за договарянията, който приказва с " Ройтерс " при изискване анонимност.

Атаките, които съгласно хусите са в поддръжка на палестинците в Газа, покачиха разноските за мореплаване и застраховка, като прекъснаха основен търговски път сред Азия и Европа, употребен необятно от кораби от Китай.
 Организация на обединените нации: Атаките на хусите сринаха с 42% комерсиалния поток през Суецкия канал
Организация на обединените нации: Атаките на хусите сринаха с 42% комерсиалния поток през Суецкия канал

Засилват се опасенията за международната търговия

Датската компания Maersk заяви, че детонации са принудили два кораба, ръководени от нейното дъщерно сдружение в Съединени американски щати и пренасящи американски военни доставки, да извърнат курса си при прекосяването на протока Баб ел-Мандеб край Йемен.

Атаките на йеменските хуси против кораби в Червено море прекъсват морската търговия през Суецкия канал , като някои кораби се пренасочват към доста по-дългия маршрут Изток-Запад около южния завършек на Африка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР