Ясното дефиниране и утвърждаване на принципа на солидарността в Европейския

...
Ясното дефиниране и утвърждаване на принципа на солидарността в Европейския
Коментари Харесай

Президентът се срещна с еврокомисар Аврамопулос

Ясното дефиниране и одобряване на правилото на солидарността в Европейския съюз и подобряването на общата европейска политика в региона на даване на леговище ще бъдат основни тематики по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Това съобщи президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила, който през днешния ден на „ Дондуков “ 2 организира среща с европейския комисар по въпросите на миграцията, вътрешните работи и поданството Димитрис Аврамопулос, оповестиха от прессекретариата на президента. Акценти в диалога бяха основаването на механизми за реакция при неочакван миграционен напор към европейските граници и ограниченията на общоевропейско равнище, които следва да бъдат подхванати за гарантиране на сигурността на жителите на Съюза, без да се нарушават техните права.

Димитрис Аврамопулос съобщи, че Европейската комисия разпорежда високи очаквания на страна ни в ръководенето на договаряния в региона на даването на леговище и гарантирането на сигурността по време на председателството ни. „ България има опит в отбраната на границите, тя е една от страните на „ фронтовата линия “ на миграционните потоци към Европа и беше подложена на сериозен миграционен напън през последните години. Европейската комисия ще даде на българските управляващи техническа поддръжка и експертиза. Уверен съм, че в основно време за Европа, България ще бъде запомнена като страна, изпълнила дълга си да утвърждава европейските полезности “, съобщи комисар Аврамопулос. Той предизвести, че всяка страна членка би трябвало да поеме отговорност за предотвратяването на нови рецесии, защото миграционният проблем не би могъл да бъде позволен дефинитивно и вечно.

Комисар Аврамопулос удостовери, че България покрива техническите критерии за присъединение към Шенгенското пространство и изрази вяра, че и в границите на Съвета на Европейски Съюз в къси периоди ще бъде реализиран консенсус за пристъпване към пълноправно участие на страната ни в безвизовото пространство.

„ Съществуването на неписани критерии за присъединение към Шенгенското пространство не е почтено по отношение на европейските жители “, безапелационен беше президентът Румен Радев. Президентът съобщи, че за България присъединението към Шенген не е единствено въпрос на възстановяване на сигурността, само че и е обвързано с възстановяване на капиталовата среда в района и гарантиране на оптимални условия за бизнеса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР