Набор от камери за 1,6 милиона паунда, финансирани от Обединеното

...
Набор от камери за 1,6 милиона паунда, финансирани от Обединеното
Коментари Харесай

Камери за 1,6 млн. паунда са сложени на границата между Албания и Косово за борба с нелегалната миграция

Набор от камери за 1,6 милиона паунда, финансирани от Обединеното кралство, са поставени на границата сред Албания и Косово за битка с незаконната имиграция и незаконните групировки в района. Това съобщи Албанската телеграфна организация.

Оборудването се състои от дронове и камери за различаване на регистрационни номера, които ще разрешат на албанската система да засича английски транспортни средства, употребявани от нарушители, които се пробват да избегнат локалната полиция.

Новите дронове ще разрешат на управляващите да откриват мигранти, които се пробват да преминат през района от планинските региони на Албания, които са трдунодостъпни за полицията. Камерите за транспортни средства ще оказват помощ на английската и албанската полиция да работят в тясно съдействие, с цел да намират данни и да споделят информация по-бързо, когато даден автомобил е обвинен, че е забъркан в трафик на хора или друга незаконна активност.
 Седем мигранти и водачът им починаха при злополука в Албания Обновена
Седем мигранти и водачът им починаха при злополука в Албания

Автомобилът им е паднал от 100 м височина

Тази седмица Майкъл Томлисън , английският министър за битка с незаконната имиграция, посети Албания и се срещна с новите технологии и методите, по които страната се оправя с бандите за трафик на хора.

Томлисън се срещна с албанския министър на вътрешните работи Таулянт Бала в столицата Тирана, където двамата разискаха способи за тясно съдействие за справяне с общите провокации на незаконната имиграция. Британският министър участва и на министерската конференция, в която взе участие целият район на Западните Балкани.

" Това е част от усилването на активността на Министерство на вътрешните работи на национално равнище за справяне с незаконната имиграция. Проверките от страна на правоохранителните органи са се нараснали с 68% през предходната година и арестите са се удвоили, до момента в който връщането на хора, които нямат правото да останат в Обединеното кралство, се усили до 26 000 ", акцентира Томлинсън.

При визитата си в страната министър за битка с незаконната имиграция инспектира и водещия план на Англия " Нови вероятности " , който е умислен да сътвори благоприятни условия за обучение, работни места и предприемачество, с цел да подсигурява проспериращо бъдеще за младите албанци. Министърът се срещна с младежите, които са се възползвали от самодейността, в северния град Кукъс.
 Албания ратифицира договорката за мигрантите с Италия
Албания ратифицира договорката за мигрантите с Италия

Парламентът одобри проекта със 77 гласа " за "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР