Франция обяви извънредно положение в своята задморска територия Нова Каледония

...
Франция обяви извънредно положение в своята задморска територия Нова Каледония
Коментари Харесай

Обявиха извънредно положение в Нова Каледония

Франция разгласи изключително състояние в своята задморска територия Нова Каледония и разположи полицейски и военни подкрепления в опит да постави завършек на безредиците , поради хода на френското държавно управление да промени разпоредбите за провинциалните избори. Това заяви Ал-джазира.

Трима цивилни и един полицейски чиновник починаха при насилието, което избухна през миналия ден. Стотици са ранени.

Извънредното състояние влезе в действие в 05:00 сутринта локално време и даде на управляващите необятни пълномощия за претършуване и арест. Службата на висшия комисар, която съставлява френската страна в Нова Каледония, заяви, че петима души са били сложени под домакински арест като хипотетични спонсори на насилствените вълнения. Повече от 200 лица са арестувани досега.

Властите са решени бързо да възстановят публичния ред и да подхващат всички нужни ограничения за отбрана на популацията.

Военни подкрепления потеглиха от Марсилия, с цел да оказват помощ за обезпечаването на интернационалното летище на Нова Каледония, което е затворено от началото на седмицата, както и неговите пристанища.

Извънредното състояние ще остане в действие 12 дни.

Франция чака да си възвърне контрола над обстановката през идващите часове, посочи министърът на вътрешните работи Жералд Дарманин.
 Трима починаха, до момента в който безредиците в Нова Каледония не престават
Трима починаха, до момента в който безредиците в Нова Каледония не престават

Магазините и учебните заведения остават затворени и днес
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР