Японският бизнес трябва да разбере, че членството на Великобритания в

...
Японският бизнес трябва да разбере, че членството на Великобритания в
Коментари Харесай

Жан-Ив льо Дриан: Дните на Великобритания в ЕС приключиха


Японският бизнес би трябвало да разбере, че участието на Англия в Европейски Съюз „ завърши “, съобщи френският външен министър Жан-Ив льо Дриан, като в това време показа Франция като привлекателна опция след Брекзит.

„ Посланието е ясно за нас: първо, наличието на Англия в Европейски Съюз завърши “, сподели френският посланик №1, описвайки диалозите, които е имал с локални предприемачи по време на четиридневното си посещаване в Япония. „ Почувствах, че там имаше някои гласове, казващи “може би в случай че... “Не! Приключи “, добави министърът, призовавайки японските компании да се изправят лице в лице с действителността на английското овакантяване на Европейски Съюз.

„ През март 2019 година ще настъпи краят “, сподели Льо Дриан на конференция в последния ден от визитата си.

Японските банки бяха измежду първите, които реагираха на решението от референдума през 2016 година във Англия за овакантяване на Европейски Съюз, като от Sumitomo Mitsui Financial Group обявиха, че през 2017 година ще създадат собствен клон във Франкфурт като подготовка за Брекзит.

Но японските компании, които участват във Англия, са по-предпазливи с общественото разгласяване на сходни проекти за след Брекзит, макар напъните на други европейски страни да завоюват тези, които търсят други възможности. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР