Якопо Беретини със сигурност ще запомни завинаги тазгодишния ATP 500

...
Якопо Беретини със сигурност ще запомни завинаги тазгодишния ATP 500
Коментари Харесай

Якопо Беретини: Без Матео нищо от това нямаше да е възможно


Якопо Беретини сигурно ще запомни вечно тазгодишния ATP 500 шампионат в Акапулко. Световният №842 ще направи своя дебют в съществена скица в Тура, откакто победи Жофри Бланканьо (№155) и Лучано Дардери (№184) в квалификациите. Изживяването е още по-специално за 24-годишния италианец, защото една от звездите на шампионата е неговият по-голям брат Матео Беретини.

Преди няколко дни сходно развиване на нещата не изглеждаше по никакъв начин евентуално. Якопо нямаше победа в предходните си четири участия в ATP квалификации, а в мача против Бланканьо загуби първия сет с 0-6.

„ След успеха в неделя не можех да допускам какво се е случило. Снощи също не спах доста, само че все пак беше може би най-хубавата нощ в живота ми “ – показа международният №842 пред уеб страницата на ATP.

Успехът бе много непредвиден и поради резултатите на Якопо през последните седмици. Той записа единствено една победа в двата ITF M25 шампионата във Вила Реал де Санто Антонио, само че в този момент обстановката е изцяло друга. Макар че отпразнува уместно дружно с брат си своето достижение на празненството на играчите в Акапулко, в този момент римлянинът е безапелационен, че мисли единствено за идния си мач.

„ Не бях в положително положение на духа, когато дойдох в Акапулко. Въпреки това обаче бях решен да се боря до последно във всеки мач и направих тъкмо това. Семейството и екипът ми ми помогнаха доста. За мен е от голямо значение това, че те са тук “.

Когато братята Беретини пътуват дружно, двамата постоянно упражняват взаимно и се приготвят под управлението на едни и същи треньори. Макар да употребява услугите на неговия треньор и физиотерапевт, Якопо е категоирчен, че най-голямото преимущество в такива обстановки е наличието на Матео, който дефинира като своя най-хубав другар. Тази седмица двамата даже са отседнали в една къща в Акапулко.

„ Без Матео нищо от това нямаше да е допустимо. Не приказвам единствено за поканата за квалификациите, а за всичко останало. Той ме въодушевява, защото е същински първенец и доста добър човек. Матео е най-важният човек в живота ми. Благодарен съм му, защото неговото наличие постоянно ми оказва положително въздействие “.

Якопо сигурно ще разчита на препоръките на брат си и преди първия си мач от главната скица. Негов конкурент ще бъде Оскар Оте, против който Матео завоюва и трите си мача досега. При възможна победа против германеца по-младият от братята Беретини за пръв път ще пробие в Топ 500 на ранглистата.

Финалистът от Уимбълдън 2021 обаче също дължи голяма признателност на своя брат. Когато в детството си Матео стопира да играе тенис за една година, точно Якопо го убеждава да се върне към обичания спорт.

„ Забавлявахме се и мечтаехме да станем експерти, само че беше единствено това – не цел, а фантазия. Това, което се случва сега, също е сбъдната фантазия. Все още ми е мъчно да допускам, че ще играем в един ден на един и същи шампионат. Невероятно е “.

След мачовете си на сингъл братята Беретини ще обединят сили за шампионата на двойки, където първите им съперници ще бъдат Садио Думбиа и Фабиен Ребул. Мачът е финален на корт №1, а преди този момент е конфликтът сред Якопо и Оскар Оте. Преди това Матео Беретини ще открие програмата на централния корт с мач против Алекс Молчан.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР