Western & Southern Open, първи кръгЕма Радукану – Серина Уилямс

...
Western & Southern Open, първи кръгЕма Радукану – Серина Уилямс
Коментари Харесай

Младостта победи опита: Радукану спечели битката с Уилямс


Western & Southern Open, първи кръг

Ема Радукану – Серина Уилямс 6-4, 6-0

Ема Радукану записа безапелационен триумф над Серина Уилямс в най-очаквания мач от първия кръг на WTA 1000 шампионата в Синсинати. Британката пое контрола върху мача през цялото време, пробивайки на нула още в първия гейм, като след това продължи да господства и стигна до триумфа след единствено 65 минути игра.

Нейна съперничка в идната фаза ще бъде друга „мейджър“ шампионка – Виктория Азаренка.

Радукану не направи нито една двойна неточност против четири на Уилямс, като в това време тийнейджърката завоюва 76% от точките си на първи сервис (22/29). Уилямс осъществя единствената точка за пробив, до която доближи, само че това бе крайнот незадоволително, защото Радукану оползотвори пет от своите девет брейкпойнта 56%).

Радукану стартира чудесно мача, като на два пъти проби сервиса на именитата си съперничка и натрупа задатък от 4-1. Впоследствие Уилямс върна интригата, като реализира единствения си брейк в мача и съумя да редуцира пасива си до 4-3. Радукану обаче си върна самодейността и въпреки да пропусна сетбол при 5-3, британката завоюва идващите си два подавания на нула и това бе изцяло задоволително, с цел да се наложи с 6-4 в първия сет.

Световната №13 приключи откриващата част с осем уинъра и единствено една непредизвикана неточност, до момента в който печелишвите удари на Уилямс бяха 11, само че при цели 12 непредизвикани неточности.

Във втория сет доста по-добрата физическа кондиция на Радукану ѝ разреши да господства изцяло над носителката на 23 трофеи от Големия шлем. Британката не позволи нито една непредизвикана неточност във втората част и победи с 6-4, 6-0.

„Мисля, че всички би трябвало да отдадем респект на Серина за невероятната ѝ кариера. Много съм признателна за това, че пътищата н се пресякоха и имах опцията да играя против нея. Нейните триумфи са ентусиазъм за милиони хора по света и беше същинска чест да споделя корта с нея“ – сподели Радукану след мача.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР