Южна Африка настоя Международния съд (ICJ) да нареди на Израел

...
Южна Африка настоя Международния съд (ICJ) да нареди на Израел
Коментари Харесай

Южна Африка настоява ICJ да разпореди прекратяване на огъня в Газа, да спре нападението на Израел над Рафах

Южна Африка настоя Международния съд (ICJ) да подреди на Израел да спре нападението си над Рафах като част от неговото дело, обвиняващо Израел в геноцид против палестинците.

Южна Африка, която заведе делото си през януари по отношение на войната на Израел против Газа, търси спомагателни незабавни ограничения поради офанзивата си против Рафа, град в южната част на Ивицата Газа, където повече от един милион разселени палестинци са потърсили леговище от израелските офанзиви други елементи на анклава.

Той съобщи пред съда в Хага в четвъртък, че палестинският народ е изправен пред „ продължаващо заличаване “ и нападението против Рафах е „ част от края на играта, в която Газа е изцяло унищожена “.

Израел продължава с офанзивите си в Рафа макар „ експлицитните предизвестия “, че те могат да доведат до „ геноцидни “ последствия, сподели южноафриканският юрист Тембека Нгкукайтоби.

Израел, който отхвърли изказванието на Южна Африка, че нарушава Конвенцията за геноцида от 1949 година като безпричинно, ще о...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР