Арабската лига призова за мироопазващи сили на ООН в окупираната

...
Арабската лига призова за мироопазващи сили на ООН в окупираната
Коментари Харесай

Арабската лига призовава за мироопазващи сили на ООН в окупираната палестинска територия

Арабската лига прикани за мироопазващи сили на Организация на обединените нации в окупираната палестинска територия на среща на върха, доминирана от продължаващото смъртоносно нахлуване на Израел над Ивицата Газа.

Срещата на арабските държавни и държавни ръководители се организира в Бахрейн във вторник повече от седем месеца след офанзивата на Израел в Газа, която раздруса по-широкия район.

„ Декларацията от Манама “, издадена от 22-членния блок, приканва за „ интернационалните защитни и мироопазващи сили на Организация на обединените нации в окупираните палестински територии “, до момента в който не бъде приложено двудържавно решение на израелско-палестинския спор.

Той прикани за неотложно преустановяване на боевете в линията Газа и упрекна израелската „ спънка “ за несполучливите договаряния за преустановяване на огъня.

„ Подчертаваме нуждата от неотложно прекъсване на израелската експанзия против линията Газа, евакуиране на израелските окупационни сили от всички региони на линията [и] унищожаване на обсадата, наложена върху нея “, се...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР