ВЦарево се проведе първо заседание на назначената от министър–председателят Николай

...
ВЦарево се проведе първо заседание на назначената от министър–председателят Николай
Коментари Харесай

След бедствията: Първо заседание на междуведомствената комисия в Царево, какво обсъдиха

ВЦарево се организира първо съвещание на назначената от министър–председателят Николай Денков междуведомствена комисия. В нея взеха присъединяване представители на три министерства – Министерство на регионалното развитие, Министерство на околната среда и водите и Министерството на земеделието и горите.

В период до 21 септември специалистите би трябвало да показват отчети от инспекциите на нанесените вреди от потопа в Царево , аргументите за тежките наводнения и по какъв начин в незабавен порядък би трябвало да стартират ремонтите действия по разрушената инфраструктура.

„ Днес беше първото съвещание на тази работна група. Тя има 14-дневен период, в който да излезе с отчет за положението на инфраструктурата и за аргументите, довели до това бедствено състояние. Целта на този отчет е да вземем изрично решение кое е предизвикало наводнението, като най-общо бих могъл да кажа, че това е извънредно интензивният дъжд “, съобщи ръководителят на комисията инж. Петър Димитров, заместник-министър на околната среда и водите.

Около 70 обекта ще попаднат в междуведомствената комисия , с която община Царево ще желае помощ от страната. Предстои светкавичното отремонтиране на язовирните стени, тъй като са извънредно компрометирани, ремонт на мостовите уреди и на изпочупените асфалтовите настилки и почистването на деретата “, съобщи кметът на Царево Георги Лапчев.

Зам.-министърът на земеделието Мирослав Маринов съобщи, че още от предишния петък е почнала инспекция за противозаконната сеч в Странджа .

„ На този стадий инспекциите не потвърждават съществуване на противозаконна сеч. В период до 21 септември ще създадем инспекция до 5 години обратно за размерите на сечта за шестте водосбора на реките “ , каза Мирослав Маринов.

По думите на кмета на Царево Георги Лапчев е изработен обход на всеки един обект, потърпевш при наводненията по Южното Черноморие.

Около 30 милиона лв. ще бъдат нужни за възобновяване най-засегнатите обекти. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР