Това е казус, който не минава през Столичния общински съвет

...
Това е казус, който не минава през Столичния общински съвет
Коментари Харесай

Председателят на СОС с коментар за новата организация на движението в центъра

Т ова е проблем, който не минава през Столичния общински съвет (СОС), сподели през днешния ден пред публицисти ръководителят на съвета Цветомир Петров, който беше запитан за коментар на новата организация на придвижване по бул. " Витоша ", бул. " Патриарх Евтимий " и ул. " Фритьоф Нансен " , която породи полемики и напрежение след въвеждането ѝ.

Според Петров тематиката се употребява предизборно с политически цели. " Пътят е благосъстоятелност на Столичната община, която се ръководи от кмета и заместник-кмета, няма потребност подобен план да минава през СОС ", съобщи Петров, запитан належащо ли е било планът да бъде утвърден от съвета. Имало е представител на Столичната дирекция на вътрешните работи в транспортна комисия, който е подписал протокола, сподели Цветомир Петров. " Нека да оставим на специалистите да вземат решение, приказвал съм с кмета Терзиев, ще вземе мнението на всички специалисти, ще се направи разбор на решенията, които са взети ", сподели той и увери, че в случай че анализите и специалистите кажат нещо друго, ще бъде взето друго решение. Няма проблем писмено, акцентира ръководителят на СОС. 

На 10 май се състоя изключително съвещание на непрекъснатата комисия по превоз към СОС, на която общински съветници, представители на администрацията и жители обсъждаха новата организация на придвижване. До свикването на съвещанието се стигна след дни на митинги на кръстовището на бул. " Патриарх Евтимий " и ул. " Фритьоф Нансен " на живеещи, притежатели и ползватели на търговски обекти в региона. Те показват своето противоречие против измененията в организацията на придвижване, които започнаха да се вкарват по време на великденските празници. Следващото съвещание на комисията по превоз се възнамерява за юни, като до тогава се чака в комисията да постъпят всички нужни разбори, документи и проекти, на база на които е взето решението за въвеждането на измененията. Ако се одобри връщането на остарялата организация на придвижване от комисията, решението ѝ ще бъде прегледано на сесия на Общинския съвет. Ако то бъде признато, кметът на София ще бъде задължен да възвърне предходната организация на придвижване, изясни на 10 май опциите ръководителят на комисията Иван Таков.

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР