Бургаския окръжен съд отложи днес делото за родителски права, заведено

...
Бургаския окръжен съд отложи днес делото за родителски права, заведено
Коментари Харесай

Отложиха делото за родителски права, заведено от бившия депутат Велико Минков

Б ургаския областен съд отсрочи през днешния ден делото за наставнически права, заведено от някогашния народен представител Велико Минков, за едно от децата на задържаната за убийството на Пейо Пеев Габриела Славова. В Бургас Минков води гражданско дело, с което желае детето да му бъде присъдено с привременни ограничения. Минков твърди, че е биологичен татко на детето като се базира на направен ДНК разбор, който е удостоверил това.

За да поддържа Велико Минков, в съда дойде бащата на убития Пейо Пеев Орлин Пеев. Подкрепа пристигнаха да окажат и майката, и сестрата на Минков.

Минков сподели, че отглежда сина си през последните десетина дни и в случай че съдът му присъди родителските права, ще се оправи с поддръжката на майка си и сестра си.

На въпрос дали се е чувал с Габриела, той отговори, че е апелирал посредством медиите и към нея, и към юристите ѝ, и към роднините ѝ да беседват, с цел да се направи най-хубавото за детето.

" Как е допустимо две седмици под домакински арест, майката да не се интересува от детето си. Как след това ще потвърди тя пред съда, че е виновна майка, която се грижи за децата си, а не ги употребява за персонални цели – да вземем за пример да стои под домакински арест или да се отърве от някаква присъда ", съобщи Минков.

" Развоят е този, който чакахме – майката да стартира с процесуални хватки да отсрочва делото. Всъщност възражението за локалната подсъдност не ѝ беше почетено. Тя искаше да се гледа делото в София, тъй като има адрес там, само че е пропуснала да направи това несъгласие в законовия период и Бургаският областен съд отхвърли да почете молбата ѝ ", сподели юристът на Минков, Пламен Борисов.

Определението на Окръжния съд в Бургас предстои на обжалване пред Апелативния съд в града.

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР