Всяка година в България пристигат хиляди младежи от целия свят

...
Всяка година в България пристигат хиляди младежи от целия свят
Коментари Харесай

Подкаст | Любимата на чужденците специалност Медицина в България

Всяка година в България идват хиляди младежи от целия свят - от европейски страни, както и от други географски ширини като ЮАР, Бангладеш и други Причината - желаят да учат тук, най-много в областта на опазването на здравето.През последните години се следи ясна наклонност - в компетентност " Медицина " в българските университети задграничните студенти са даже повече от българските. А в " Стоматология " се образоват към 45% от задграничните студенти.
Гласът на Капитал

„ Гласът на Капитал “ е седмичен подкаст, в който публицистите описват най-важната история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор.

Всяка година в България идват хиляди младежи от целия свят - от европейски страни, както и от други географски ширини като ЮАР, Бангладеш и други Причината - желаят да учат тук, най-много в областта на опазването на здравето.

През последните години се следи ясна наклонност - в компетентност " Медицина " в българските университети задграничните студенти са даже повече от българските. А в " Стоматология " се образоват към 45% от задграничните студенти.

За да разбираем на какво се дължи, беседвам с журналисткaта в " Капитал " Наталия Бекярова с жива връзка от Пловдив, която ще опише на какво се дължи огромният интерес към здравните специалности в българските университети, какви са плюсовете и минусите, има ли езикова преграда и дали студентите остават тук, откакто завършат.
Your browser does not support the audio element.
Ще чуете още:
Реклама
Колко задгранични студенти учат медицински специалности тук и единствено в тази сфера ли се вижда подобен напор? От кои страни най-вече идват студенти в медицинските специалности и за какво избират България? Как и по кое време страната се трансформира в дестинация за здравно обучение? Какви са плюсовете за задграничните студенти тук спрямо образованието в техните страни? По-изгодно ли е да учат тук, макар че в доста европейски страни е гратис образованието? По-лесно ли се " минава " тук и остават ли студентите след това в България за реализация?
Свързани публикации Подкаст | Пинг-понг договаряния за държавно управление 5 май 2023, 12:18 Подкаст | Драмата с бюджета 28 април 2023, 11:21 Седмични вести за маркетинг и реклама (25 април) 25 април 2023, 10:07 Подкаст | Ще паднат ли градските замъци на ГЕРБ през есента 21 април 2023, 14:34
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР