Изкуственият интелект, който за първи път се споменава още през

...
Изкуственият интелект, който за първи път се споменава още през
Коментари Харесай

Подкаст: Изкуствен интелект, естествен страх

Изкуственият разсъдък, който за първи път се загатва още през далечната 1950 година, към днешна дата наподобява повече като черна кутия, провокираща въображението на хората. Мненията, както постоянно се случва, са в двата полюса - от една страна, че може улесни живота ни, а от друга, че може даже да го заплаши.Използването му обаче към този момент е реалност в доста бизнеси и по всички проличава, че занапред ще навлиза все по-дълбоко в промишлености като опазване на здравето, ритейл, произвеждане, аутсорсинг (с усъвършенствани версии на " Наталия " ) и IT промишлеността, несъмнено. За доста хора това повдига разумния въпрос - ще бъдат ли заместени в работата си от новата технология.
Гласът на Капитал

„ Гласът на Капитал “ е седмичен подкаст, в който публицистите описват най-важната история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор.

Изкуственият разсъдък, който за първи път се загатва още през далечната 1950 година, към днешна дата наподобява повече като черна кутия, провокираща въображението на хората. Мненията, както постоянно се случва, са в двата полюса - от една страна, че може улесни живота ни, а от друга, че може даже да го заплаши.

Използването му обаче към този момент е реалност в доста бизнеси и по всички проличава, че занапред ще навлиза все по-дълбоко в промишлености като опазване на здравето, ритейл, произвеждане, аутсорсинг (с усъвършенствани версии на " Наталия " ) и IT промишлеността, несъмнено. За доста хора това повдига разумния въпрос - ще бъдат ли заместени в работата си от новата технология.

В този епизод на подкаста " Гласът на Капитал " с водещ Сирма Пенкова си приказваме за развиването на изкуствения разсъдък, застрашените специалности и опцията технологията да бъде следена от регулации на европейско, а и на международно равнище. По тези тематики ви представяме две разнообразни гледни точни - оптимистична и песимистична. Технологичните публицисти Константин Николов и Йоан Запрянов покриват огромна част от сюжетите за изкуствения разсъдък, само че въпреки всичко опциите остават неизчерпаеми.
Your browser does not support the audio element.
Разговорът отваря вратата и към един по-голям метафизичен въпрос, а точно застрашени ли са човешките страсти, в случай че технологията навлезе във всеки аспект на живота ни, и може ли да съществува вълнението от емблематичния гол на Марадона от четвъртфинала на Световното състезание по футбол през 1986 година, в случай че всичко към нас стане ясно и предизвестено.
Реклама Свързани публикации Подкаст: Прокурорът-политик си потегля 16 юни 2023, 10:58 Подкаст | Новото държавно управление и подмолните камъни в Народното събрание 9 юни 2023, 11:32
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР