В началото на месеца Meta (компанията - майка на Facebook,

...
В началото на месеца Meta (компанията - майка на Facebook,
Коментари Харесай

Подкаст | Гладиаторският двубой между социалните мрежи

В началото на месеца Meta (компанията - майка на Фейсбук, Instagram и Whatsapp) показа новата си обществена мрежа Threads. Тя не е софтуерна гражданска война, а имитира добре познатата платформа Twitter, която Илън Мъск закупи доскоро повече от година. Threads беше показано като текстово основано приложение за диалог с ограничаване на дължината на изявленията в границите на 500 знака. Въпреки добре познатата форма за онлайн другарство единствено за няколко дни обществената мрежа притегли 100 млн. консуматори, като остава въпросът какъв брой от тях ще се задържат като дейни. Към момента Threads е налична в 100 страни (сред които не е България), а основният изпълнителен шеф на Meta Марк Зукърбърг разгласи, че до края на годината в платформата няма да се продават реклами.Очевидната реплика на Twitter не се хареса на Илън Мъск, който, като се изключи че заплаши Meta със съд, предложи на Зукърбърг да решат разногласието във физически дуел, който да се организира в клетка или в Колизея в Рим. Двубой не е ясно дали ще има (макар че би било забавна гледка), само че сигурно конкуренцията сред двете обществени мрежи ще бъде яростна - с изключение на за консуматори и за рекламни бюджети.
Your browser does not support the audio element. Гласът на Капитал

„ Гласът на Капитал “ е седмичен подкаст, в който публицистите описват най-важната история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор.

В началото на месеца Meta (компанията - майка на Фейсбук, Instagram и Whatsapp) показа новата си обществена мрежа Threads. Тя не е софтуерна гражданска война, а имитира добре познатата платформа Twitter, която Илън Мъск закупи доскоро повече от година. Threads беше показано като текстово основано приложение за диалог с ограничаване на дължината на изявленията в границите на 500 знака. Въпреки добре познатата форма за онлайн другарство единствено за няколко дни обществената мрежа притегли 100 млн. консуматори, като остава въпросът какъв брой от тях ще се задържат като дейни. Към момента Threads е налична в 100 страни (сред които не е България), а основният изпълнителен шеф на Meta Марк Зукърбърг разгласи, че до края на годината в платформата няма да се продават реклами.

Очевидната реплика на Twitter не се хареса на Илън Мъск, който, като се изключи че заплаши Meta със съд, предложи на Зукърбърг да решат разногласието във физически дуел, който да се организира в клетка или в Колизея в Рим. Двубой не е ясно дали ще има (макар че би било забавна гледка), само че сигурно конкуренцията сред двете обществени мрежи ще бъде яростна - с изключение на за консуматори и за рекламни бюджети.
Your browser does not support the audio element.
В този епизод на подкаста " Гласът на " Капитал " си приказваме с софтуерния публицист Йоан Запрянов за множеството обществени мрежи, смисъла от тях и поляризират ли те обществото. В подкаста ще чуете още данни за най-популярните платформи в България, регулациите на Европейски Съюз и може ли да има такова нещо като " най-хубава обществена мрежа ".
Свързани публикации Подкаст | Защо българските роми отпътуваха на Запад 7 юли 2023, 10:21 Подкаст с Васил Терзиев | Прозрачността е най-хубавото лекарство за корупцията в община София 30 юни 2023, 10:30 Подкаст с икономиста Юлиан Войнов | Защо храните нарастнаха толкоз доста, епизод 3/3 26 юни 2023, 11:05 Подкаст: Изкуствен разсъдък, натурален боязън 23 юни 2023, 10:21
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР