Всички служители, които работят в системата на българското здравеопазване, ще

...
Всички служители, които работят в системата на българското здравеопазване, ще
Коментари Харесай

Новият министър на здравеопазването обяви няколко страхотни новини

 Всички чиновници, които работят в системата на българското опазване на здравето, ще получат нарастване на приходите си. Работим и по апаратурното съоръжение на системата. Това съобщи на ексклузивен брифинг новият здравен министър проф. Костадин Ангелов. 

" В тази връзка, до края на 2020 година в българското опазване на здравето ще влезе спомагателен запас от четвърт милиард лв. както следва:  Разходи за личен състав, които са ориентирани за повишение на трудовите хонорари на чиновниците на първа линия - 30% за 5-те месеца на 2020 година, като тази мярка обезпечава едно положително възнаграждение на хората, които са на първа линия и подсигурява нейната резистентност и през 2021 година

Става въпрос за спомагателни 12,4 млн. лв.. Това ще рефлектира върху 6000 индивида. Те са следните - 2468 индивида, които работят в районните здравни инспекции, 203 чиновници от Центъра по заразни и паразитни заболявания и така нататък ", сподели той. " 11,3 млн. лв. се отпускат в допълнение в сектора, като от тях 9,5 млн. ще бъдат в допълнение отпуснати на 44 лечебни заведения, в които се лекуват пациенти с инфекциозни болести, в това число такива с коронавирусна зараза. Още 2 млн. ще бъдат дадени на лечебните заведения, в които се лекуват характерни белодробни болести ", сподели той. 

" До края на годината за оставащите 5 месеца ще бъде обезпечен спомагателен финансов ресутрс в размер на 19 млн. лв. ", добави Ангелов.  " Ще бъдат увеличени трудовите хонорари на над 17 000 лекари, над 44 000 експерти по здравни грижи и над 10 000 различен медицински личен състав ", сподели той.  " По отношение на всички чиновници в системата на опазването на здравето, които са на първа линия, досега политиката на Министерството беше обезпечаване на 1000 лв.. Те са обезпечени чисто до края на тази година, като сумата, която ще бъде отпусната за оставащите 5 месеца са 107 млн. лв. ", сподели той.

" Осигурили сме и спомагателен финансов запас под формата на ваучери за хората на първа линия, на стойност 210 лева За тези пари могат да бъдат обезпечени 7 нощувки ", добави министър Костадин Ангелов. " Средствата се отпускат само и единствено за увеличение на трудовите хонорари на личния състав в лечебните заведения ", сподели Ангелов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР