Проливен дъжд с гръмотевици и градушка удари Кюстендилско. Ледените зърна

...
Проливен дъжд с гръмотевици и градушка удари Кюстендилско. Ледените зърна
Коментари Харесай

Градушка удари Кюстендилско, реколтата от череши обаче оцеля

Проливен дъжд с гръмотевици и градушка удари Кюстендилско. Ледените зърна са били с размера на лешник, оповестява NOVA.

Гръмотевичният облак е от първата линия стихии, които по прогноза минаха западната ни граница в късните часове на деня.

Хората в региона разказват дъжда като натоварен с мощни пориви напразно.

Регионът е обичаен производител на череши, а в края на май плодовете са съвсем узрели.

Според земеделци обаче вредите все още са минимални. Градушката е блъснала основно града и единствено един регион в неговите околности. В регионите, където обичайно се отглеждат череши, бедствието се е разминало. Засега.

Метеоролозите предизвестиха, че същинска есен през май ни чака до края на месеца. Порои, стихии и градушки са единствено част капризите на времето, с които ще се сблъскаме.
Времето ще е извънредно неустойчиво и ще ни донесе куп неприятни изненади – пролетни превалявания и гръмотевични стихии. По-голямата част от разстройствата ще са в западната половина на страната. На изток слънчевите дни ще са повече. Периодът е с нараснал риск от градушки.

В четвъртък и петък пролетни гръмотевични превалявания ще има на доста места в страната. Дневните температури ще са без особени съмнения – по-често в диапазона 20-25 градуса.

През почивните дни след празничния 24 май ще е преобладаващо слънчево с краткотрайни нараствания на облачността в часовете следобяд. По-съществен дъжд е вероятен в неделя в Югозападна България.

И през последната седмица на месеца се чака динамично време. Предварителните прогнози позволяват оформянето на зона с ниско налягане над Гърция и Турция, с което има изгледи за по-значителни превалявания по Черноморието към 29-30 май.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР