Известните в Доспат братя Пламен и Румен Айвазови бяха разпитани

...
</TD
>Известните в Доспат братя Пламен и Румен Айвазови бяха разпитани
Коментари Харесай

Двама братя внезапно получиха амнезия в Пловдив

Известните в Доспат братя Пламен и Румен Айвазови бяха разпитани по делото против. Жената е осъдена на 5 години отнемане от независимост и санкция, а брачният партньор й Илиян Сотиров - на 3 години условно с изпитателен период от 3 години. И на двамата са наложени санкции от по 50 000 лв.. Наказанието не е влезнало в действие, защото се апелира от отбраната на съпрузите, предава Plovdiv24.bg .

Бившият претендент за кмет на община Доспат Пламен Айвазов и брат му - хотелиерът Румен Айвазов даваха показания пред Апелативния съд в Пловдив, във връзка със загадъчна записка, на която са изписани огромни суми пари и името на подсъдимата.

Румен Айвазов описа, че познава Севда и Илиян от 10 години и връзките им били сред клиенти и притежател. Семейството постоянно ходело в родопския град на отмора и лов на риба. 

Подсъдимите били постоянни клиенти в хотела, свидетелства брат му Пламен. Жената се представяла с няколко имена - първо Севда, след това Силвия. След няколко визити почнала да споделя, че работи в правосъдната система, има доста постоянни позиции, даже демонстрирала, че има досег до тогавашния основен прокурор (б.а. - ).

По това време компанията на Румен Айвазов спечелила дело против община Доспат за обвързване. От администрацията обаче не платили компенсацията, макар че бил публикуван изпълнителен лист против общината. Тогава Севда предложила да помогне, като форсира нещата.

Пламен, като упълномощено лице на брат си, един път придружил Севда до адвокатската фирма на ЧСИ Петко Мачкърски. Това се случило след работно време, след 17 ч. Първо чакал Севда пред кабинета, след това го извикали да влезе и да подпише някакви документи, което и направил.

След време Пламен Айвазов питал Севда Сотирова какво става с парите. Тя му казала, че в този миг самата тя има проблеми и го препратила към юрист Пейчинов (б.а. - Петър Пейчинов от АК-Пловдив), който движел нещата. Айвазов научил от юриста, че парите са били преведени на Сотирова.

Относно  и двамата братя ненадейно получиха амнезия, тъй като събитията станали доста от дълго време и не помнели детайлности.

Следващото съвещание по делото е планувано за 2 юли 2024 година от 14 ч.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР