Все още не е приключила продължаващата вече близо три месеца

...
Все още не е приключила продължаващата вече близо три месеца
Коментари Харесай

Три месеца няма резултати от проверката на шефа на НАП Румен Спецов

Все още не е завършила продължаващата към този момент близо три месеца на изпълнителния шеф на Националната организация за приходите (НАП) Румен Спецов. Това се разбра от отговор на служебния финансов министър Асен Василев на парламентарен въпрос, заложен от депутата от левицата Георги Кадиев в петък.

Още в деня на назначението на Спецов по предложение на Асен Василев стана ясно, че, който слага етичния проблем за неговата дарба да заема поста.

От публични данни в Търговския указател и в обществени описи на Национална агенция за приходите стана ясно, че през 2016 година Спецов е продал своята компания " Гранекс Трейдър " ЕООД на, до момента в който против нея тече данъчна проверка, след това открила отговорности за към 1 млн. лева И до ден сегашен въпросната сума не е платена на бюджета, а една от огромните задания на Спецов като началник на Национална агенция за приходите е точно да събира сходни на практика несъбираеми задължения. В предишното продажбата на закъсали компании с огромни задължения към Национална агенция за приходите бе необятно публикувана процедура за, заради което след това се постановиха законови промени.

Според данни на проверяващия уебсайт " Bird " прокурорската инспекция на Румен Спецов е почнала още в края на май. Въпреки че съгласно редица някогашни чиновници на Национална агенция за приходите и на Министерството на финансите инспекцията по случая в базите данни на организацията може да се направи от оправомощено лице за минути, прокуратурата не афишира никакви резултати към този момент трети месец.

До момента служебното държавно управление твърдо стои зад Спецов, чийто най-верен бранител е финансовият министър Асен Василев. Той твърди, че абсурдът " Спецов " е.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР