вропейската агенция по лекарствата (EMA) потвърди в петък, че е

...
вропейската агенция по лекарствата (EMA) потвърди в петък, че е
Коментари Харесай

Европейската агенция по лекарствата потвърди за хакерската атака

вропейската организация по медикаментите (EMA) удостовери в петък, че е имало пробив в отбрана на данни на организацията при хакерска атака.

"Първоначалният обзор разкри, че стеснен брой документи, принадлежащи на трети страни, са били налични по противозаконен метод. Съответните компании са осведомени ", означи EMA, представена от

"Агенцията остава изцяло функционална и периодите й, свързани с оценката и утвърждението на имунизациите и лекуванията на Covid-19, не се засягат “, добави тя.

В сряда Европейският регулаторен орган по медикаментите съобщи, че е бил обект на хакерска атака и проверява случая благодарение на правоохранителните органи.

По-рано тази седмица пък компанията BioNTech съобщи, че данни за създадената взаимно с Pfizer ваксина против Covid-19, са били налични при хакерската атака, ориентирана към Европейската организация по медикаментите.

"Важно е да се означи, че по отношение на този случай не е имало пробив на системите на BioNTech или Pfizer и не знаем, дали участници в нашето изследване за коронавирусна ваксина са били разпознати посредством данните, до които се реализира достъп “, сподели тогава немската компания, настоявайки за спомагателна информация и наблягайки, че "ще отговори съответно и в сходство със законодателството на Европейски Съюз ".

Атаката не е имала каквото и да е въздействие върху графика на процеса на обзор на имунизацията против Covid-19, акцентира по-рано тази седмица BioNTech.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР