Специализиран фонд за подкрепа на проекти в областта на туризма

...
Специализиран фонд за подкрепа на проекти в областта на туризма
Коментари Харесай

Фонд за проекти в туризма искат във Варна

Специализиран фонд за поддръжка на планове в региона на туризма разискаха на първото си съвещание през днешния ден членовете на работната група " Маркетинг и реклама " в границите на Консултативния съвет по въпросите на туризма. Тя има за цел да създаде тактика за разпространение на дестинация Варна на нови пазари и да разшири крилете на летния туристически сезон.

Идеята на специалистите е да се учреди транспарантен инструмент за финансиране на туристически планове посредством явен правилник и на конкурентен принцип по образеца на общинския фонд „ Култура “. Подобен фонд би дал път на нови хрумвания, с които да се обогати календарът на града във връзка с туристическите артикули.

Членовете на работна група са на мнение, че Община Варна би трябвало да има съответен бюджет за маркетинг и реклама в региона на туризма. Краткият деен сезон, незадоволителният брой полети отвън летните месеци, дефицитът на пространства за осъществяване на културни събития са съществени предизвикателство пред сектора, разясниха специалистите. Културно-историческото завещание, кулинарният, СПА и уелнес туризмът, младежките фестивали са отлични благоприятни условия за разширение на сезона, единомислещи бяха членовете на работната група. Затова и напъните ще бъдат фокусирани главно към основаване и рекламиране на събития отвън юли и август. Те ще са ориентирани както към обичайните, по този начин и към перспективните пазари.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР