Карстен Ринк е на 43 години и е роден в

...
Карстен Ринк е на 43 години и е роден в
Коментари Харесай

Германецът Карстен Ринк, който обикаля пеша Европа с кучето си Лоте, стигна до Бургас

Карстен Ринк е на 43 години и е роден в село Щайнкирхен, което се намира покрай Хамбург. Заедно със своето 10-годишно куче Лоти , примес сред лабрадор и мюнстерлендер, обикаля пешком Европа. 

От няколко дни той е в България, като в събота дойде в Бургас , след което се насочи към курорта „ Слънчев бряг “ за къса отмора. Искра.бг го потърси за изявление, с цел да опише на българските читатели за своите завършения си и усещанията си от нашата страна. 

Карстен Ринк и Лоте при влизането им в България. Снимка: Личен списък

Какво ви тласна към това да зарежете всичко и да започнете да обикаляте Европа пешком?

Психични проблеми. Канадецът Жан Беливо, обиколил света 11 години. Той ме въодушеви да направя нещо сходно. Не света, а Европа. Планът ми е да посетя 40 страни на този континент и ще ми отнеме към 5 години. Общото разстояние ще бъде близо 25 000 км.

Колко страни сте посетил до този миг и какъв брой километра общо успяхте да извървите? 

Започнах тази дълга разходка на 1 май 2021 година. България е страна номер 21. До Слънчев бряг, където съм сега, съм минал към 15 600 км. 11 чифта обувки ме придвижиха през половината континент.

Как ви се отразява този метод на живот, който доста хора биха сметнали за рисков? Как се чувствате душевен и физически след толкоз извървяни километри?

Едно от първите ми усещания беше обвързвано с това какъв брой бързо човешкото тяло съумява да запамети инстинктивното държание. Когато слънцето залезе да вземем за пример, внезапно се уморяваш. Когато първата птица стартира да пее заран, внезапно се събуждаш. Малко е диво, когато го сравнявате в границите на четирите сезона. През зимата си лягате в 17:00 часа следобяд и спите пълноценно до 08:00 часа сутринта. Това са 15 часа сън. През лятото спите по-малко. И към момента сте цялостни с сила.

Получавате визия какво са били способни да вършат нашите предшественици. Човешкото тяло може да работи на извънредно равнище. Но в днешно време доста хора са изгубили това познание. Оплакваме се от толкоз доста дребни неща. Животът ни е елементарен от доста гледни точки. Отказахме се от толкоз доста черти. Ние сме толкоз подвластни от толкоз доста неща, които нашите баби, дядовци и прабаби са били способни да създадат. Това е умопомрачително.

Скъпо ли излиза едно такова премеждие?

Изчислявам с 25 евро дневно, плюс някои пасивни разноски. За малко повече от година съм изхарчил общо към 10 000 Евро.

Коя е била най-трудната част от прекарването и имало ли е миг, в който сте бил покрай отказването?

Никога не съм желал да се откажа, само че имаше едно събитие, което доста ме разстрои. На Лоте и израсна израстък на десния крайник. Ветеринарният доктор ми сподели, че би трябвало да го следя и когато порасне, да помисля за интервенция. Това се случи в Южна Франция, покрай Кан. Бях покрай това да изпратя Лоте у дома. Оттам нататък щях да се прибера самичък пешком. Това щеше да значи, че няма да видя България. Но всичко мина добре и в този момент сме тук в Слънчев бряг на Черно море.

Разкажете някоя история, на която читателите не биха повярвали, че се е случила? 

Удивително е по какъв начин работи нашата галактика. Когато се придържате към негативизма, вие се превръщате в великански „ магнит за неприятното “. Но когато останете положителни, ще ви се случат най-необикновените чудеса. Всеки път, когато прекосявах през сложни моменти, ненадейно някой се появяваше зад ъгъла и ми оферираше помощ. Дали с дребни проблеми като спукана гума или с историята с тумора на Лоте.

Сблъсках се с човек, който можеше да приказва френски и той ми оказа помощ да си уредя среща с ветеринарен доктор, който съумя в този ден в точния момент да ми помогне, с цел да не изгубя доста време. Той даже пое голяма част от сметката. Завинаги ще съм признателен на този човек и фамилията му. Невероятно е по какъв начин нещата се събраха и то единствено със „ силата “ на положителността.

В събота пристигнахте в Бургас, а след това се отправихте към курорта „ Слънчев бряг “. С какви усещания останахте от двете места?

И двете места са много забавни. Но почтено казано не съм видял доста от тях, изключително Бургас. Аз не съм „ човек от града “. През множеството време, когато би трябвало да мина през огромно и препълнено място, се пробвам да се приближа допустимо най-близо и на идващия ден минавам бързо през него.

Много повече ми хареса пейзажът от Златоград до Бургас. Преминавайки през планините от Гърция и постепенно навлизайки в по-равнинните региони на България. Има големи гори и удивителни гледки на всички места. Воят на чакалите през нощта, когато нощувате на автобусна спирка или в палатка. Гущерите се движат през тревата, пробвайки се да се скрият от Лоте. Змиите, които от време на време можете да забележите.
Костенурки. Пеперуди и буболечки. Много ми хареса пейзажът и животните.

В Слънчев бряг останах два дни да си умря малко. Там ще прекарам малко повече време, с цел да посетя ресторант или да поседя на плажа.

Коя е Вашата последваща дестинация?

От „ Слънчев бряг “ пътят ще ме води към Шумен, Разград и Русе. В Русе ще пресека река Дунав и ще посетя страна номер 22: Румъния.

Имотен специалист: Ако има балон на пазара, той е при старите панелки

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР