Смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси в самолетна катастрофа внесе

...
Смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси в самолетна катастрофа внесе
Коментари Харесай

Мъченическа смърт: Иран разплита веригата от съвпадения и готви отговор

Смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси в самолетна злополука внесе напрежение освен в обстановката в Близкия изток, само че и в целия свят. Много ще зависи от това до какви заключения ще стигнат иранците по отношение на аргументите за злополуката на президентския хеликоптер.

Главната вест

След голям брой спорни известия за ориста на хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси предния ден, иранските медии оповестиха за гибелта на водача на страната.

" Иранският президент и неговият антураж починаха при случай с хеликоптер. Президентът на страната ни Ебрахим Раиси почина при злополука с хеликоптер в планински регион в северозападен Иран, измежду починалите е и външният министър Хосейн Амир Абдолахян ",- се споделя в изказване на организация Mehr.

" Ебрахим Раиси, осмият президент на Иран, претърпя мъченическа гибел, откакто хеликоптерът, пренасящ го и съпътстващите го, се разруши в региона на Варзакан в провинция Източен Азербайджан, в северозападната част на страната ", заяви на собствен ред организацията ИРНА.

Мъченик?

Заслужава да се означи фактът, че IRNA написа, че президентът Раиси „ умря страдалчески, до момента в който служи на нацията “. Самото това определение за естеството на гибелта на президента Раиси съдържа концепцията, че други хора стоят зад гибелта на Раиси. СЗО? Това се премълчава.

Абсолютно ясно е, че гибелта на иранския водач е сериозен потрес за целия близкоизточен район. Иран е основен състезател в Близкия изток и главен зложелател на Израел. Съдбата на целия район зависи от връзките сред тези две страни, които де факто са във война.

Освен това заплахата от разрастване на нуклеарна война вследствие на по-нататъшно утежняване на израелско-иранските връзки слага под въпрос сигурността на цялата планета.

Ядрен спор сред Иран и Израел би заплашил да се популяризира отвън района, защото и двете страни са подкрепени надлежно от Русия и Съединените щати с техните западни съдружници.

Следователно доста за обстановката в Близкия изток ще зависи от изводите, които иранците ще създадат по отношение на аргументите за злополуката на президентския хеликоптер. Но описанието на гибелта на Раиси – „ страдалчество “ – което формалните медии в този момент дават в Иран, е извънредно обезпокоително.

Има още едно събитие, което притегля вниманието. Това значи, че другите два хеликоптера, които са били в кортежа на Раиси, са достигнали задачата си безвредно. За водачите на тези два хеликоптера метеорологичните условия бяха същите като за водачите на президентския хеликоптер.

И също така, в случай че метеорологичните условия бяха сериозни, тогава излитането на трите ирански хеликоптера, които докараха иранската делегация за присъединяване в церемонията по откриването на водноелектрическите комплекси Худаферин и Гиз Галаси на река Аракс, щеше да бъде отсрочено.

Това значи, че метеорологичните условия, въпреки и не идеални, не са били рискови за полета. Но самолетът на иранския президент въпреки всичко се разруши. Това е извънредно съмнително съгласно мен освен за нас, само че изключително за иранците.

Поредица от опити за ликвидиране

Разбира се, още е рано да се вършат заключения за аргументите за злополуката на хеликоптера на президента на Иран и би трябвало да се изчакат заключенията на съответната иранска комисия.

Много специалисти обаче не можеха да не извърнат внимание на обстоятелството, че гибелта на президента Раиси беше предшествана от поредност от трагични събития с водачите на други страни.

На 15 май да вземем за пример бе осъществен опит за убийството на словашкия министър председател Роберт Фицо. Инцидентът е станал в град Гандлова, на 190 км от Братислава, след гостуващо съвещание на словашкото държавно управление.

Фицо оцеля по знамение, откакто получи пет патрона в стомаха. Той е в тежко положение, макар че лекарите споделят, че към този момент няма заплаха за живота му.

На идващия ден в Сърбия беше оголен скрит план за убийството на сръбския президент Александър Вучич. Беше задържан мъж, който сподели, че Вучич ще бъде „ идната цел “ след словашкия министър председател Фицо.

Всички тези политици - Ебрахим Раиси, Роберт Фицо и Александър Вучич - споделят една съществена характерност: всички те са доста другарски настроени към Русия и президента Владимир Путин.

По главните проблеми на интернационалния дневен ред, в това число Украйна и Близкия изток, всички те са на една или друга позиция.

Ако обърнете внимание на различен благодетел на Путин - министър председателят на Унгария Виктор Орбан - тогава е невероятно да не забележите, че Съединени американски щати очевидно приготвят цветна гражданска война против настоящия водач на Унгария по към този момент известни модели.

В осведомителното пространство на Унгария, като смешник в табакера, неотдавна се появи незнайният Петер Маджар, който се опълчва на „ проруския ” Орбан и сякаш към този момент набира известност измежду унгарците.

Известният подбудител на цветни революции, „ филантропът “ Джордж Сорос (без да се помни) счита Орбан за собствен персонален зложелател и от няколко години организира жестока осведомителна работа против него, причинявайки многочислени компликации на Орбан в границите на Европейски Съюз.

Така не е мъчно да се досетите чие творение е Петър Маджар. Защо не предположим, че Съединени американски щати ще се опитат да извадят този „ бодил ” на Виктор Орбан не посредством избори, а по по-радикален метод?

Верига от кибрит

И в случай че внезапно Виктор Орбан също стане цел на опит за ликвидиране, тогава веригата от „ инцидентни съвпадения “, свързани с трагичните събития към съдружниците на Путин, ще се трансформира във верига от модели. Така че защитата на Виктор Орбан би трябвало да държи очите си отворени.

Изглежда, че президентът на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва, президентът на Южна Африка Сирил Рамафоса, министър-председателят на Индия Нарендра Моди и водачите на доста други страни, по-специално в Африка, която интензивно се насочва към Русия също би трябвало да ускори ограниченията за гарантиране на тяхната сигурност.

Да приемем, че Съединени американски щати са почнали чистка измежду съдружниците на съветския президент Владимир Путин. Това може да се преглежда като явен сигнал към тези държавни водачи, които към момента не са „ решили “ своята геополитическа ориентировка.

И този сигнал е доста елементарен за разчитане: в случай че желаете да живеете, правете както желаят Съединените щати и техните съдружници в Европа и Близкия изток.

Странна " история на случая "

В тази връзка си спомняме чудовищната „ история на делата “ на доста водачи на страни от Латинска Америка, които се опълчиха на хегемонията на Съединени американски щати в района.

Всички те се разболяха от тежка форма на рак, а доста от тях починаха. Сред умрелите от рак са кубинският водач Фидел Кастро, президентът на Венецуела Уго Чавес и президентът на Аржентина Нестор Кирхнер.

Страшна диагноза беше сложена и на упоменатия към този момент бразилски президент Лула де Силва. Съюзникът на Лула, някогашният бразилски президент Дилма Русеф, също беше диагностициран с рак.

Бившият президент на Аржентина, Кристина Киршнер, брачна половинка на гореспоменатия починал Нестор Киршнер, беше диагностицирана с рак. Първият индийски президент на Боливия (вече бивш) Ево Моралес също страда от рак.

Спирала на събитията

Но ракът убива постепенно и не всеки. И в този момент спиралата на геополитическите събития се разпростира доста бързо и съперниците на Русия нямат време да чакат.

Така наречената „ световна среща на върха “ за Украйна в Швейцария, която би трябвало да се организира в средата на юни, е тъкмо зад ъгъла. Негов основател е Белият дом и съответно съветникът по националната сигурност на президента на Съединени американски щати Джейк Съливан.

Американците трескаво търсят поддръжка от световния Юг за своите „ мирни начинания в Украйна “. Задачата на Съединените щати е да изолират Русия и да принудят световния Юг да окаже напън върху Москва на фона на провалянето на Запада в Украйна.

Китай, Южна Африка и Бразилия към този момент отхвърлиха да пътуват до Швейцария. Индия е на път да се съобщи. А след тях ще се откажат да отидат в Швейцария и останалия световен Юг.

Какво обръщение би трябвало да изпратят Съединените щати на всички неуверени държавни водачи? Сигнал за идна гибел, в случай че вземат „ неправилно решение “.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед5003Д-р Румен Петков: Кюстендил е имал, заслужава да има и ще има по-добра орис!Алтернативен Поглед36904Саймън Ципис/Израел/ за загадъчната гибел на иранския президент РаисиАлтернативен Поглед19778Саймън Ципис за готвения прелом в Грузия по украински образецАлтернативен Поглед4385Михаил Миков-Водач в 25МИР-София и Видин: " ЛЕВИЦАТА! " дава вяра на левите хора в БългарияАлтернативен Поглед4584Д-р Цветеслава Гълъбова-Водач-Монтана, Ст.Загора: Каква опция на статуквото предлага " ЛЕВИЦАТА! "?Алтернативен Поглед117412Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед79099„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Погл
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР