Инфлацията спадна до 2,3% през 12-те месеца до април, което

...
Инфлацията спадна до 2,3% през 12-те месеца до април, което
Коментари Харесай

Инфлацията в Обединеното кралство пада до 2,3%, докато се доближава до целта на Bank of England - какво означава това за вас

Инфлацията спадна до 2,3% през 12-те месеца до април, което дава вяра, че може да има понижение на лихвения % хоризонта.

Последната цифра на показателя на потребителските цени (CPA) е надолу от 3,2%, регистрирани през март. Инфлацията е над задачата на Bank of England от 2% всеки месец от юли 2021 година, а през декември същата година банката стартира да покачва главния си лихвен % в опит да го управлява.

Основният лихвен % остана на 5,25% от август предходната година, което аргументи злощастие на милиони, защото ипотеките и разноските за заеми скочиха до небето. По-рано този месец централната банка на Англия съобщи, че ще стартира да понижава лихвите, когато инфлацията наподобява ще остане ниска, а днешната цифра дава известна вяра за понижение по-скоро, в сравнение с по-късно. Следващата среща е планувана за 20 юни.

Според Националната статистическа работа (ONS) рухването на горната граница на цената на силата при започване на април е съществена причина за сп...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР