Президентът Джо Байдън и съперникът му от републиканците Доналд Тръмп

...
Президентът Джо Байдън и съперникът му от републиканците Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Байдън и Тръмп печелят в Кентъки и Орегон на финалната права от първичната президентска надпревара

Президентът Джо Байдън и противникът му от републиканците Доналд Тръмп завоюваха първичните президентски избори в американските щати Кентъки и Орегон и си осигуриха още делегати за конгресите на партиите си, които публично ще излъчат претендентите на демократи и републиканци за Белия дом, съобщи
Асошиейтед прес.

Двамата по този начин или другояче към този момент в действителност са си обезпечили партийната номинация и в този момент те само би трябвало да бъдат публично одобрени от най-висшия партиен конгрес на партиите си.

Тези последни вотове от първичната конкуренция, които към този момент са чиста условност, дават опция на двамата кандидати да си обезпечат още някой и различен пратеник за националната конференция на партията си, само че и да си сверят часовника за настроенията и настройките измежду твърдото ядро гласоподаватели на демократите и републиканците в края на първичната конкуренция за президентските избори.

Дори и откакто отстраниха противниците си и в действителност си осигуриха номинациите на партиите си, Байдън и Тръмп не престават да срещат вътрешнопартийна опозиция по разнообразни въпроси. Срещу демократа се надигнаха протестни гласове поради политическия му курс във връзка с войната Израел - " Хамас ", до момента в който в тази ситуация с републиканеца към момента има хиляди хора, които не престават да гласоподават за от дълго време отказалата се от конкуренцията Ники Хейли.

Тази наклонност на протестно гласоподаване се резервира и на първичните избори в Кентъки, където към 18% от демократите са дали своят вот с " неподкрепям никого " при преброени към 80% от бюлетините. В лагера на републиканците към 6% са подкрепили Хейли.

След вчерашните избори остават още осем вота от първичната конкуренция: за демократите в Айдахо, окръг Колумбия, Гуам и Вирджинските острови, както и за двете партии в Монтана, Ню Джърси, Ню Мексико и Южна Дакота.

Междувременно Байдън разяснява новината за обявата на Тръмп в обществените мрежи, в която се приказва за " обединявания Райх ". По думите на демократа противникът му от лагера на републиканците за Белия дом си служи с " езика на Хитлер ".

" Това е езикът на Хитлер, а не на Америка ", сподели Байдън на предизборна демонстрация за набиране на средства за акцията си.

Тръмп отстрани видео, качено в профила му в обществената мрежа Truth Social, откакто щабът на Байдън и други разкритикуваха потреблението на език, постоянно свързван с нацисткия режим.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР