Съединените щати, въпреки официалните съболезнования, не скърбят за смъртта на

...
Съединените щати, въпреки официалните съболезнования, не скърбят за смъртта на
Коментари Харесай

Блинкен: Не скърбим за Раиси, иранците вероятно се чувстват по-добре

Съединените щати, макар формалните съболезнования, не скърбят за гибелта на иранския президент Ебрахим Раиси. Това изказване направи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен на чуване в комисията по външни връзки на Сената на Конгреса, съобщи ТАСС.

„ Определено не скърбим за гибелта му “, сподели той. Така Блинкен отговори на коментар на сенатор Тед Круз (републиканец от Тексас), който обърна внимание на обстоятелството, че Държавният департамент изрази съболезнования за гибелта на Раиси. В същото време Круз назова срамно знамената в централата на Организация на обединените нации в Женева да бъдат свалени на половина в символ на печал поради гибелта на иранския президент. „ Определено не бихме създали това “, акцентира държавният секретар на Съединени американски щати.

Сенаторът също попита Блинкен дали има вяра, че " светът е станал по-добро място " след гибелта на Раиси. „ Като се имат поради ужасните дейности, в които той беше забъркан като арбитър и като президент, и фактът, че той към този момент не може да бъде забъркан в тях, тогава да. Народът на Иран евентуално се усеща по-добре “, сподели шефът на външното министерство.

На собствен ред сенатор Джон Барасо (републиканец от Уайоминг) също разкритикува Държавния департамент за съболезнования, като назова сходно решение шокиращо и го характеризира като „ ужасна неточност “. „ Изразихме публични съболезнования, вършим това, когато страните, без значение дали са съперници, врагове или не, губят водачи “, отговори Блинкен.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР