Вредни навициПравете почивки, сваляйте напрежениетоБез да осъзнаваме, всеки ден нанасяме

...
Вредни навициПравете почивки, сваляйте напрежениетоБез да осъзнаваме, всеки ден нанасяме
Коментари Харесай

Компютърът разваля стойката

Вредни привички
Правете почивки, сваляйте напрежението

Без да осъзнаваме, всеки ден нанасяме непоправими вреди на нашия организъм. Ако се чудите за какво вечерта сте останали без никакви сили, а не сте правили физическа работа, вгледайте се по-внимателно в ежедневните си привички. Някои от тях разрушават здравето постепенно и незабележимо.

Стресът убива либидото

Стресът е неотделима част от живота ни. Искаме или не, той ни заобикаля съвсем непрекъснато. Колкото и да се опитваме да го избегнем, непрекъснато ни застига. Безкрайното пресилване в последна сметка се трансформира в прегаряне, което води освен до отмалялост и отвращение да се прави нищо, само че и до понижаване на имунитета, а отсам заболяванията са единствено на крачка. Да не приказваме за нараснала настъпателност, съвсем цялостна загуба на прочувствен надзор и нулево либидо.

Хапчетата водят до привързаност

Мнозина се пробват да лекуват последствията от напрежението с болкоуспокояващи. Много е елементарно да се пристрастите към тях, само че не би трябвало да очаквате помощ от такива медикаменти. С течение на времето тялото развива устойчивост към тях, което надлежно принуждава човек да усили дозата и затова - натоварването на доста органи. Всички фенове на такива хапчета рано или късно ще би трябвало да се сблъскат и с проблеми на стомашно-чревния тракт. Много по-полезна и щадяща подмяна на болкоуспокояващите е медитацията.

Храната не е разтуха

Ако сте измежду тези, които се пробват да “изядат ” болката си, тогава бъдете подготвени за обстоятелството, че един ден ще развиете податливост към преяждане. Това ще докара освен до загуба на стройна фигура, само че и до сърдечно-съдови болести, както и диабет. Ако не можете, без да се успокоявате с храна, най-малко се пробвайте да я замените с по-здравословна.

Ръцете изтръпват от клавиатурата

Работата с компютър е неразделна част от живота на доста от нас. Първото нещо, което поразява мониторът, са очите. Някои се пробват да се погрижат за това авансово, тъй че купуват специфични капки и очила. Какво да кажем обаче за неправилната позиция на ръцете върху клавиатурата? Съгласете се, че е съвсем невероятно да се управлява това. С течение на времето фините двигателни умения стартират да се утежняват, появяват се изтръпване на ръцете и болки в ставите.

Прегърбването е неизбежно

“Позата на компютърния човек ” - седнал и леко наведен напред, неизбежно визира стойката. Последствията за дамите са изключително ужасни, тъй като цялата хубост на тялото е изцяло зачеркната от прегърбване. Гръбначният дирек последователно стартира да се огъва и се предизвика дисбаланс в мускулите. Единственият метод да избегнете тези проблеми е понякога да намирате няколко минути, с цел да станете, да се разноските малко и да се разтегнете.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР