Десетки са лекарите, включени в листите на партиите и коалициите

...
Десетки са лекарите, включени в листите на партиите и коалициите
Коментари Харесай

Десетки лекари напират за парламента, но малцина са с шансове да влязат

Десетки са лекарите, включени в листите на партиите и обединенията за изборите на 9 юни, сподели инспекция на Zdrave.net. Малцина от тях обаче имат действителни шансове да станат депутати в 50-ото национално заседание.

От ГЕРБ съвсем сигурните бъдещи народни представители са анестезиологът доктор Красимир Събев, който води листата на партията в Смолян, проф. Костадин Ангелов – лидер във Велико Търново, доктор Христо Кастрев, експерт по Обща медицина и Образна диагностика, който е втори в Монтана и анестезиологът доктор Иван Червенков, който е втори в Пловдив-област. Доц. Лъчезар Иванов също съвсем несъмнено ще е още веднъж депутата, въпреки да е четвърти в листата на 25 МИР София.

Със сигурност народен представител още веднъж ще бъде и доктор Александър Симидчиев, който води листата на ПП-ДБ в София-област. С шансове да са народни представители са доктор Ивайло Митковски, втори в листата за Варна, доцент Антон Йорданов Тонев – трети във Варна и 31-ви в 23 МИР София. Д-р Любиша Блажевски, ортопед-травматолог в МБАЛ Св. Анна-Варна, който е на 5-то място в същата листа би могъл да влезе в Народното събрание, в случай че завоюва борбата с преференции. Бившият народен представител от Демократична България доктор Таня Андреева е 13 в 24 МИР София, а някогашния зам.-министър на опазването на здравето и някогашен консултант на премиера Денков доктор Петър Грибнев е 17-и в 23 МИР София. И при двамата преференциалният избор е от значително значение за влизането им в Народното събрание.

От Движение за права и свободи претендентите за депутати на избираеми позиции са Юсеин Вейселов, който води листата в Габрово и съпредседателят на Движение за права и свободи доцент Джевдет Ибрям Чакъров води две листи – в Разград и в Силистра. Вейселов е приключил „ Медицинска рехабилитация и ерготерапия “ в Медицинския факултет на Тракийския университет в Стара Загора и е работил е в МБАЛ „ доктор Стойчо Христов “ и „ Медицински център 1 “ ЕООД в град Севлиево. Бил е и член парламентарната здравна комисия. С шансове за Народното събрание е и кардиологът в УМБАЛ „ Св. Марина “-Варна Месут Рушид, който е втори в листата за Варна.

Проф. Силви Кирилов още веднъж се кандидатира за Народното събрание от Има Такъв Народ и е втори в Бургас. Проф. Андрей Чорбанов води листата във Велико Търново, а студентът по медицина и шеф на компания за медицински консумативи Иван Клисурски – във Враца.  

Възраждане се регистрира с члена на комисията по опазване на здравето Маргарита Махаева, която  е сложена на второ място в 25 МИР София

Българска социалистическа партия са присъединили доста медици в листите си, само че никой от тях не е лидер. Най-доброто място е за хирурга доктор Събина Петканска-Вълева, която е втора в Сливен. Урологът доктор Десислав Тасков е 3-ти във Варна, общопрактикуващият доктор доктор Митка Лечева е трета във Враца, а фамилният доктор доктор Антонио Василев е 3-ти в Плевен. Останалите претенденти са сложени на неизбираеми позиции поради и отношението на Българска социалистическа партия към преференциалния избор.

С минимални шансове за влизане в Народното събрание съгласно социологическите изследвания е коалиция „ Синя България “. Там лидер на две области София 24 МИР и Хасково е доктор Петър Москов, а тогавашният му заместител в Министерство на здравеопазването доктор Ваньо Шарков е трети в 23 МИР София.

От партиите, които съгласно изследванията ще останат отвън Народното събрание, усещане вършат КП „ Левицата! “, от чието име се кандидатират неврохирургът доцент Георги Кючуков, доктор Атанас Мангъров и доктор Цветеслава Гълъбова и КП Солидарна България, в чиито листи са намерили място стоматолози, маг.-фармацевти, медицински сестри и здравни посредници.

В листата на КП „ Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване “ в Плевен на второ място е подложен доктор Венцислав Грозев, хирург, ръководител на Съвета на шефовете на УМБАЛ „ Д-р Георги Странски “-Плевен и някогашен ръководител на БЛС, а доктор Калин Поповски е 12-и.

Водач на листата на „ Граждански блок “ на някогашния основен прокурор Иван Гешев в София 23 МИР е доктор Спас Спасков, бивш шеф на УМБАЛСМ „ Пирогов “ и съветник в здравния бранш.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР