Министерството на здравеопазването е задействало повторната процедура, по която да

...
Министерството на здравеопазването е задействало повторната процедура, по която да
Коментари Харесай

Държавата пусна процедура за строеж на болница с 550 легла в Казичене

Министерството на опазването на здравето е задействало повторната процедура, по която да бъде позволено на компанията " Търговска лига " да построи болница с 550 кревати в софийското село Казичене. Това излиза наяве от информация на Изпълнителна организация " Медицински контрол ". 

По-рано този месец същата частна компания получи от служебното държавно управление позволение да построи болница с името " Мама и аз " в София, само че решението впоследстиве беше анулирано.

Преди три години вложителят подава заявление, че желае да разкрие нови медицински действия на нов адрес - в село Казичене, които да се водят към съществуващата болница " Сърце и мозък " в Плевен. 

Новото лечебно заведение ще е с над 500 кревати, 26 медицински специалности - в това число педиатрия, неонатология и гинекология. Срокът за съоръжение на болничното заведение и асортимент на личен състав е 3 години, цената на плана - 45 милиона лв.. 

Процедурата е приключена през лятото на 2022 година, като здравният министър Асена Сербезова отхвърля разрешението. Мотивите - наличните благоприятни условия за лекуване надвишават потребностите на популацията от здравна помощ в региона. След правосъдно обжалване, в края на предходната година Върховният административен съд анулира дадения отвод и връща процедурата изначало, напомня БНР. 

Kъм момента организация " Медицински контрол " събира информация, с цел да оцени има ли потребност от нова многопрофилна болница на територията на Столичната община. През март е изпратено питане до Здравната каса за опциите лечебното заведение да работи с публични пари. Отговорът не е подготвен, обясниха от Касата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР