КЪЛЪМБЪС, Охайо (AP) — Окръжен съдия може да се произнесе

...
КЪЛЪМБЪС, Охайо (AP) — Окръжен съдия може да се произнесе
Коментари Харесай

Гласоподавателите в Охайо одобриха репродуктивните права. Ще устои ли почти забраната на абортите в щата?

КЪЛЪМБЪС, Охайо (AP) — Окръжен арбитър може да се произнесе още в понеделник по отношение на закона на Охайо, забраняващ съвсем всички аборти, решение, което ще вземе поради решението на гласоподавателите да запишат репродуктивните права в щатската конституция.

Законът от 2019 година, който се преглежда от съдията Кристиан Дженкинс по общите учредения на окръг Хамилтън, не разрешава множеството аборти, откакто сърдечната активност може да бъде открита, което може да стане най-рано шест седмици след началото на бременността, преди доста дами да осъзнаят.

>

Група клиники за аборти се пробваха да анулират закона даже преди гласоподавателите да одобрят Издание 1, което дава на всеки човек в Охайо „ правото да взема и извършва личните си репродуктивни решения “.

Републиканският основен прокурор на Охайо, Дейв Йост, призна в правосъдни документи, че поправката от 2023 година прави възбраната противоконституционна, само че се опита да резервира други детайли на възбраната, в това число избрани разпор...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР