Украйна съобщи, че в събота нов руски обстрел е бил

...
Украйна съобщи, че в събота нов руски обстрел е бил
Коментари Харесай

Украйна твърди, че Русия обстрелва цивилни в Харковска област

Украйна заяви, че в събота нов съветски обстрел е бил ориентиран против цивилни жители в два града в североизточната част на Харков. На този фонпрезидентът Володимир Зеленски заяви за триумфи на войските, които се борят с възобновеното съветско нахлуване в региона.

Украинските прокурори оповестиха, че проверяват като евентуално военно закононарушение съветски въздушен удар по жилищен квартал на регионалната столица Харков, при който са били ранени шестима цивилни, в това число 13-годишно момиче, 16-годишен мъж и осемгодишно дете.

Москва отхвърля съзнателно да нападна цивилни жители, само че е потвърдено, че хиляди са убити и ранени след нахлуването ѝ в Украйна през февруари 2022 г.На към 70 км североизточно във Вовчанск, град единствено на 5 км от съветската граница, прокурорите обявиха, че съветски обстрел е умъртвил 60-годишна жена и е ранил трима други цивилни. В село Украинское също е бил ранен 59-годишен мъж.

По данни на украинските военновъздушни сили засегнатите региони от последните обстрели включват Киев, Виницката област на югозапад от столицата, североизточната украинска гранична област Суми, централната област Черкаси, южния град Николаев и пристанищния град Одеса на Черно море.Въздушна паника е била оповестена в редица обитаеми места в цялата страна. Към момента няма информация за вреди или жертви.

В нощното си видеообръщение Зеленски съобщи, че украинските сили са по-стабилни, изключително в Харковска област.

„ Окупаторът губи пехотата и техниката си, което е осезаема загуба, макар че, както и през 2022 година, той разчиташе на бързо нахлуване по нашите земи “, сподели Зеленски, визирайки първичното навлизане на Русия в Украйна през февруари същата година.

Въпреки това съветското министерство на защитата заяви, че силите му са завладяли село Старица в Харковска област в събота, осем дни след началото на нов съветски напън в региона.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР